06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bolu Usulü Sahanda Yumurta
Bolu Usulü Sahanda Yumurta
Malzemeler
1 çorba kasigi tereyagi
8 yumurta
5 sogan
Tuz
200 gr kiyma
1 çay kasigi pulbiber
Soganlari soyduktan sonra, piyaz seklinde dograyin Bir tencerede tereyagini eritin ve içine soganlari ilave edin Pembelesene kadar kavurun Daha sonra kiymayi ilave edin 4-5 dakika daha kavurduktan sonra, bir su bardagi su ve tuz koyun ve 2-3 dakika daha pisirin Soganlar kizarana kadar iyice pisirin Çapi 30 cm civarinda olan bir firin tepsisine kiymali sogan koyarak, düzgünce dibine yayin Bir kasik yardimi ile kiymali soganin üzerine, yumurtalara yer olarak, sekiz tane kus yuvasina benzer çukur açin Bu çukurlara sekiz adet yumurta kirin Tepsiyi ocaga koyup altindan isitarak yumurta beyazlarinin biraz pismesini saglayin Tepsiyi sicak firina verin ve yumurtalarin istediginiz derecede pismesini saglayin Biraz tuz ve pulbiber serptikten sonra sicak olarak servis edin
Afiyet Olsun
Mantarli Omlet
Malzemeler
2 yumurta
100 gr kültür mantari
1 çorba kasigi tereyagi
Tuz, karabiber
Mantarlari bol suda iyice yikadiktan sonra dilimleyerek dograyin Tereyaginin yarisiyla mantar ölene kadar pisirin Bir kasenin içine üç yumurta kirdiktan sonra çatalla iyice çirpin Teflon tavayi kizdirin ve içine kalan tereyagi koyup eritin Mantar, tuz ve biberi yumurtanin içine ekleyip karistirdiktan sonra tavaya dökün Bir çatal yardimi ile biraz karistirin ve kenarlarini düzeltin Biraz katilastiktan sonra hemen alt-üst edin Istediginiz derecede pisirip düz sekilde servis tabagina alin Diger omletleri de ayni sekilde pisirerek sicak olarak servis yapin
Menemen
6 yumurta
2 yemek kasigi margarin
3 domates
8 sivri biber
Maydanoz
Tuz, karabiber
Domateslerin kabuklarini çikarip kusbasi seklinde dograyin Çukurca bir tavaya margarini koyun Margarin eriyince domatesleri atin ve orta ateste pisirin Bu arada yesil biberlerin çekirdeklerini çikarip ince ince kiyin ve tavaya atin Karistirarak biberlerin hafifçe yumusamasini ve sararmasini bekleyin Son olarak yumurtalari teker teker kirip, karistirin Yumurtalar hafif pismeye baslayinca, tuzunu ve karabiberini ekin Çatalin ucu veya bir biçakla hafifçe karistirin Suyunu fazla çektirmeden, atesten indirin Üzerine ince kiyilmis maydanoz serperek servis yapabilirsiniz
Zeytinli Omlet
Malzemeler
6 yumurta
2 domates
30 gr tereyagi
50 gr çekirdegi çikarilmis zeytin
1 dis sarmisak
1 demet maydanoz
Tuz, karabiber
Rendelenmis domatesleri tereyaginda hafifçe pisirin Yumurtalari bir tavaya kirip, ezilmis sarmisak, maydanozla biraz çevirin Sonra domatesleri ve zeytinleri katin Hafif ateste tahta bir kasikla karistirarak her iki tarafini da iyice kizarttiktan sonra servis yapin
Afiyet olsun
|
|
|