Yalnız Mesajı Göster

Bolu Usulü Sahanda Yumurta

Eski 06-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bolu Usulü Sahanda Yumurta



Patatesli Omlet
Malzemeler



3 yumurta
1 patates
1,5 yemek kasigi sivi yag
1,5 yemek kasigi un
2 çay kasigi tuz
1/4 çay kasigi karabiber


Yumurtayi bir kaseye kirip, tuz ve karabiberini katin Patatesi yikayip kabugunu ince soyun Rendeleyip unla karistirarak yumurta ve 1 tatli kasigi kuru nane ilave edin Büyükçe bir tavaya yag koyup kizdirin Karisimi döküp, yayin Hafif isida üzerine kapak örterek açik pembe renkte pisirin Kenarlarini tavadan kurtarip alt üst ederek diger yüzünü de ayni sekilde pisirin


Sucuklu Omlet
Malzemeler



100 gr sucuk
6 yumurta
1 çorba kasigi tereyagi
Tuz, karabiber
Sucuklari küçük parçalara dograyin diger yanda bir kaba yumurtalari kirin ve bir çatal yardimiyla iyice çirpin Içine sucuk parçalarini ekleyip karistirin Yapismayan bir teflon tavaya tereyagi koyup kizdirin Tereyagi tamamen eriyince yumurtayi tavaya dökün Çatalla biraz karistirarak istediginiz derecede pisirdikten sonra, omleti dürerek servis tabagina koyun Salata yapragi ve bir dilim domatesle tabagi süsleyebilirsiniz
Afiyet olsun


Pastirmali Yumurta

Malzemeler



200 gr pastirma
4 yumurta
2 yemek kasigi tereyagi


Tereyagi tavada eritin, kizinca ortadan ikiye bölünmüs pastirma dilimlerini koyun Bir kasik yardimiyla pastirmalar ateste çevirerek pisirin Daha sonra yumurtalari bütün olarak pastirmalarin üzerine kirin Bu arada atesin altini iyice kisin Yumurta sarilari tam katilasmadan kayisi kivamina gelince yemegin alti kapatin


Kusbasi Etli Yumurta
Malzemeler



8 yumurta
100 gr kusbasi dana eti
2 kabak
2 yemek kasigi salça
4 dilim ekmek
5 yemek kasigi tereyagi
1 çay kasigi pulbiber
4 yemek kasigi besamel sos
Tuz


Bir tavada iki kasik yagi kizdirin, dilimlere ayirdiginiz kabagi ve salçayi koyarak pisirin Öte yandan, kusbasi etleri 20 gr tereyaginda çevirin ve biraz su koyarak yumusayincaya kadar pisirin Yumurtalari bir kaba kirin, biraz tuz ve biber ekleyerek çirpin Tereyaginin geri kalan bölümünü bir baska tavada eritin ve yumurtalari bu tavaya bosaltarak, tahta bir kasikla krema haline gelinceye kadar karistirin Tavayi atesten alin, içine dört kasik besamel sos katin Karistirarak kizartilmis tost ekmeklerinin üzerine yerlestirin Kabakli ve kusbasi etli karisimi, yumurtalarin üzerine dökerek, sicak olarak servis yapin
Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla