Konu
:
Beşamelli Yumurta Dolmasi
Yalnız Mesajı Göster
Beşamelli Yumurta Dolmasi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Beşamelli Yumurta Dolmasi
Kullanılacak malzeme (4 kişilik):
8 yumurta,
2 parça Kars tipi eritme peynir,
65 gram tereyağı,
40 gram un,
1 kahve fincanı kıyılmış maydanoz,
1 fiske cevz-i bevva,
1/2 litre süt,
yeteri kadar tuz
Yapımı:
Yumurtaları soğuk suya koymalı ve kaynamaya bırakmalı
Dokuz dakika kaynattıktan sonra sudan çıkarıp soğuk suya atmalı
Burada bir dakika bıraktıktan sonra çıkarıp kabuklarını ayıklamalı
Her yumurtanın sivri ucundan birer kapak kesmeli
Bu kapaktan yararlanarak bir çay kaşığıyle içindeki sarıyı çıkarmalı
Peynirin üstündeki yaldızlı kâğıdı çıkardıktan sonra peyniri bir kâseye boşaltmalı ve tahta kaşıkla ezerek ve döverek iyice yumuşatıp krema haline getirmeli
Buna kıyılmış maydanozu ve iyice ezilmiş yumurta sarılarını katmalı
Tuz da serptikten sonra bir kaşık kadar süt katarak karışımı yumuşak bir krema haline getirmeli
Bu kremayla yumurtaların boşalmış içlerini doldurmalı ve kapaklarını kapatmalı
Bu işler yapılırken 50 gram tereyağını bir kuşanede eritmeli
Bunu tahta kaşıkla çabuk çabuk karıştırırken unu azar azar serpip yağa yedirmeli
Yağlı unu bir-iki dakika karıştırarak kavurmalı
Unun rengi dönmeğe başlarken kaynar sütü sicim gibi ince akıtarak bu yağlı una yedirmeli
Tuzlayıp cevz-i bevvayı da kattıktan sonra karıştırarak bu beşameli orta ısılı ateşte beş dakika kadar pişirmeli
Kalan tereyağıyle pyrex bir kabı yağa bulamalı
Bunun üstüne doldurulmuş yumurtaları oturtmalı
Onların üstüne de hazırlanmış beşameli dökmeli ve kabı sıcak bir fırına sürüp üzerleri gratine oluncaya kadar beşamelli yumurtaları orada tutmalı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul