Konu
:
Zeytinyagli Havuç
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyagli Havuç
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyagli Havuç
malzemeler
2 orta boy Sogan
5 dis Sarmisak
9 orta boy 1 kg Havuç
3-4 dal
Maydanoz
2 yemek kasigi 15 gram
Pirinç
8 yemek kasigi 80 gram Zeytinyagi
1 1/2 tatli kasigi Tuz
1 tatli kasigi Seker
1 su bardagi Su
Tarifi
Sogani ve sarmisagi soyun, sogani yarim daire seklinde ince ince dograyin sarmisagi ise ince kiyin
Tencereye zeytin yagi ve ve dogranis sogani koyun
Kapagi kapatarak kisik ateste 4-5 dakika kavurun
Ince dogranmis sarmisak, tuz, seker ve suyu soganlara ekleyin ve kaynamaya birakin
Havucusoyun ve 1 santimetre kalinlikta daire seklinde dograyin
Tencerede pismekte olan karisima ekleyin
Üzerine pirinci serpip kaynayinca atesi kisin
Havuç yumusayincaya kadar, yaklasik 25-30 dakika pisirin
Servis tabagina aldiginizda sogutun ve üzerine maydanoz yapraklarini serpistirirerek servis yapin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul