Yalnız Mesajı Göster

Zeytinyagli Havuç

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyagli Havuç



malzemeler


2 orta boy Sogan

5 dis Sarmisak

9 orta boy 1 kg Havuç

3-4 dal

Maydanoz

2 yemek kasigi 15 gram

Pirinç

8 yemek kasigi 80 gram Zeytinyagi

1 1/2 tatli kasigi Tuz

1 tatli kasigi Seker

1 su bardagi Su

Tarifi

Sogani ve sarmisagi soyun, sogani yarim daire seklinde ince ince dograyin sarmisagi ise ince kiyin Tencereye zeytin yagi ve ve dogranis sogani koyun Kapagi kapatarak kisik ateste 4-5 dakika kavurun Ince dogranmis sarmisak, tuz, seker ve suyu soganlara ekleyin ve kaynamaya birakin Havucusoyun ve 1 santimetre kalinlikta daire seklinde dograyin Tencerede pismekte olan karisima ekleyin Üzerine pirinci serpip kaynayinca atesi kisin Havuç yumusayincaya kadar, yaklasik 25-30 dakika pisirin Servis tabagina aldiginizda sogutun ve üzerine maydanoz yapraklarini serpistirirerek servis yapin

Alıntı Yaparak Cevapla