Yalnız Mesajı Göster

Zeytinyağlı Renkli Kereviz

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Renkli Kereviz



malzemeler


2 adet orta boy kereviz

2 adet havuç

2 adet patates

1 su bardağı konserve bezelye

1 adet kuru soğan

1 tatlı kaşığı şeker

1,5 tatlı kaşığı tuz

1,5 çay bardağı zeytinyağı

1 çay bardağı portakal suyu

tarifi


Kerevizler soyulur, kuşbaşı büyüklüğünde doğranır Derin bir kaba 1 yemak kaşığı un, yarım limon suyu ve 4 su bardağı soğuk su konur, karıştırılır Üzerine kerevizler atılır, yarım saat bekletilir Bu arada soğan ince doğranır, zeytinyağında pembeleştirilir Üzerine kuşbaşı doğranmış havuç eklenir 5 dakika sonra sudan süzerek alınan kerevizler katılır Daha sonra patates ilave edilir 1 su bardağı sıcak su dökülür Malzemeler yumuşamaya başlayınca bezelye katılır Tuz ve şeker eklenir Portakal suyu katılır, 5 dakika sonra ateşten alınır Ilık ya da soğuk olarak servise sunulur

Alıntı Yaparak Cevapla