Konu
:
Zeytinyağlı Renkli Kereviz
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyağlı Renkli Kereviz
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyağlı Renkli Kereviz
malzemeler
2 adet orta boy kereviz
2 adet havuç
2 adet patates
1 su bardağı konserve bezelye
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
1,5 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı portakal suyu
tarifi
Kerevizler soyulur, kuşbaşı büyüklüğünde doğranır
Derin bir kaba 1 yemak kaşığı un, yarım limon suyu ve 4 su bardağı soğuk su konur, karıştırılır
Üzerine kerevizler atılır, yarım saat bekletilir
Bu arada soğan ince doğranır, zeytinyağında pembeleştirilir
Üzerine kuşbaşı doğranmış havuç eklenir
5 dakika sonra sudan süzerek alınan kerevizler katılır
Daha sonra patates ilave edilir
1 su bardağı sıcak su dökülür
Malzemeler yumuşamaya başlayınca bezelye katılır
Tuz ve şeker eklenir
Portakal suyu katılır, 5 dakika sonra ateşten alınır
Ilık ya da soğuk olarak servise sunulur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul