Konu
:
Zeytinyağlı Pide Yemeği
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyağlı Pide Yemeği
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyağlı Pide Yemeği
Malzemeler
1 su bardağı zeytinyağı
2 diş sarmısak
1 çorba kaşığı domates salçası
1 kg domates
15 fesleğen yaprağı
2 litre tavuk suyu
400 gr bayat pide
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini temizleyin ve küp şeklinde doğrayın
Sarımsakları temizleyip kıyın
Pideyi küçük küçük doğrayın
Zeytinyağını tencerede ısıtıp kıyılmış sarımsakları soteleyin
Domates ve domates salçasını ekleyip kısık ateşte 5 dakika pişirin
Bir tencerede tuz ve karabiber ilave edilmiş tavuk suyunu kaynatıp pide ekmekleri ve domatesli karışımı ekleyin
Orta ısıda 2-3 dakika pişirin
Ocaktan alıp fesleğen yapraklarını ilave edin
Tencerenin kapağı açık olarak soğumaya bırakın
Zeytinyağlı pide yemeğini servise sunmadan hemen önce her servis tabağının içine 1 tatlı kaşığı kadar zeytinyağı ilave edin
İsteğe göre sıcak, ılık ya da soğuk servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul