Yalnız Mesajı Göster

Zeytinyağlı Pide Yemeği

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Pide Yemeği






Malzemeler


1 su bardağı zeytinyağı

2 diş sarmısak

1 çorba kaşığı domates salçası

1 kg domates

15 fesleğen yaprağı

2 litre tavuk suyu

400 gr bayat pide

Tuz, karabiber


Hazırlanışı:


Domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini temizleyin ve küp şeklinde doğrayın Sarımsakları temizleyip kıyın Pideyi küçük küçük doğrayın


Zeytinyağını tencerede ısıtıp kıyılmış sarımsakları soteleyin Domates ve domates salçasını ekleyip kısık ateşte 5 dakika pişirin


Bir tencerede tuz ve karabiber ilave edilmiş tavuk suyunu kaynatıp pide ekmekleri ve domatesli karışımı ekleyin Orta ısıda 2-3 dakika pişirin Ocaktan alıp fesleğen yapraklarını ilave edin Tencerenin kapağı açık olarak soğumaya bırakın


Zeytinyağlı pide yemeğini servise sunmadan hemen önce her servis tabağının içine 1 tatlı kaşığı kadar zeytinyağı ilave edin İsteğe göre sıcak, ılık ya da soğuk servis yapın



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla