Konu
:
Zeytinyagli İç Baklali Enginar
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyagli İç Baklali Enginar
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyagli İç Baklali Enginar
Malzemeler
4 adet ayiklanmis enginar
1 adet kuru sogan
1 adet limon
4 yemek kasigi zeytinyag
200 gr iç bakla(taze)
1/4 demet dereotu
1 tatli kasigi toz
seker
Tuz
Tarifi
Limon sikilir ve yarisi 2 su bardagi su ile karistirilarak enginarlarin kararmamasi için limonlu suda bekletilir
Sogani soyup yemeklik dograyalim
Enginarlari tencereye dizelim ve iç baklayi,sogani,kalan limon suyunu,tuzu,toz sekeri,zeytinyagini,2 su bardagi suyu ilave edip kapagini kapatarak harli ateste kaynatin
Kaynayan yemegin altini kisip agir ateste 35 dk daha pismeye birakin
Pistikten sonra sogumaya birakin
Enginarlar soguyunca servis tabagina alip iç baklalari enginarlarin ortalarina doldurun
Ince kiyilmis dere otu ile susleyip servise sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul