Yalnız Mesajı Göster

Zeytinyağlı Havuç Ve Patlıcan Tava

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Havuç Ve Patlıcan Tava



zeytinyağlı tava yemekleri

Malzemeler:


* Yarım kilo havuç

* 1 adet orta boy soğan

* 2 diş sarımsak

* 1/4 su bardağı zeytinyağı

* 1 adet küp şeker

* Yarım çay bardağı pirinç

* 1 su bardağı su

* Dereotu

* Tuz ve karabiber

Yapılışı:


1 Yağı geniş bir tavaya döküp, minik minik kıydığınız soğanları kavurun Havuçları halka halka doğrayıp tavaya ekleyin 3-4 dakika kavurun

2 Su, tuz, karabiber ve şekeri ekleyip fokurdatın, ardından pirinci ekleyin

3 Ağzı kapalı pişmeye bırakın Pişmeye yakın ince kıyılmış dereotunu ekleyinMalzemeler pişince ocaktan alın

4 Soğuk olarak ister limonla ister sarımsaklı yoğurtla servis yapın

patlıcan tava

Malzemeler:


* 3 adet patlıcan

* 3 adet domates

* 2-3 diş sarımsak

* Yarım çay bardağı zeytinyağı

* 2 yemek kaşığı sirke

* Tuz ve karabiber

Yapılışı:


1 Patlıcanları alacalı soyup,önce ortadan ikiye bölün, sonra onları parmak genişliğinde doğrayın Yarım saat tuzlu suda bekletin

2 Bu arada domatesleri rondodan geçirin Domates rendesinden bir bardağa yakın ayırıp geri kalanına zeytinyağı, tuz ve karabiber ekleyin

3 Hafif yağlanmış bir tavaya patlıcanları dizip domatesli karışımı üzerilerine döküp ağzı kapalı pişmeye bırakın

4 Patlıcanların pişmesine 5 dk kala ayırdığımız domates rendesine sirke ve sarımsak ekleyip patlıcanlara ilave edin

5 Biraz daha pişirip soğumaya bırakın


İsterseniz yoğurtla servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla