Konu
:
Zeytinyağlı Havuç Ve Patlıcan Tava
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyağlı Havuç Ve Patlıcan Tava
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyağlı Havuç Ve Patlıcan Tava
zeytinyağlı tava yemekleri
Malzemeler:
* Yarım kilo havuç
* 1 adet orta boy soğan
* 2 diş sarımsak
* 1/4 su bardağı zeytinyağı
* 1 adet küp şeker
* Yarım çay bardağı pirinç
* 1 su bardağı su
* Dereotu
* Tuz ve karabiber
Yapılışı:
1
Yağı geniş bir tavaya döküp, minik minik kıydığınız soğanları kavurun
Havuçları halka halka doğrayıp tavaya ekleyin
3-4 dakika kavurun
2
Su, tuz, karabiber ve şekeri ekleyip fokurdatın, ardından pirinci ekleyin
3
Ağzı kapalı pişmeye bırakın
Pişmeye yakın ince kıyılmış dereotunu ekleyin
Malzemeler pişince ocaktan alın
4
Soğuk olarak ister limonla ister sarımsaklı yoğurtla servis yapın
patlıcan tava
Malzemeler:
* 3 adet patlıcan
* 3 adet domates
* 2-3 diş sarımsak
* Yarım çay bardağı zeytinyağı
* 2 yemek kaşığı sirke
* Tuz ve karabiber
Yapılışı:
1
Patlıcanları alacalı soyup,önce ortadan ikiye bölün, sonra onları parmak genişliğinde doğrayın
Yarım saat tuzlu suda bekletin
2
Bu arada domatesleri rondodan geçirin
Domates rendesinden bir bardağa yakın ayırıp geri kalanına zeytinyağı, tuz ve karabiber ekleyin
3
Hafif yağlanmış bir tavaya patlıcanları dizip domatesli karışımı üzerilerine döküp ağzı kapalı pişmeye bırakın
4
Patlıcanların pişmesine 5 dk kala ayırdığımız domates rendesine sirke ve sarımsak ekleyip patlıcanlara ilave edin
5
Biraz daha pişirip soğumaya bırakın
İsterseniz yoğurtla servis yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul