06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinyagli Börülce

Malzemeler;
1 kilo taze börülce,
3 orta boy soğan,
4 adet domates,
3 diş sarımsak,
yarım demet dereotu,
Zeytinyağı ve tuz
Yapılışı;
Taze börülcelerin baş kısımlarını taze fasulye temizlermiş gibi temizleyin ama ortadan kırmayın
Zeytinyağında, doğradığınız soğanları kavurun Üzerine kabuklarını soyup,doğradığınız domatesleri ekleyin
Börülceleri yıkayıp,süzün ve domateslerin üzerine yerleştirin
Sarımsakları temizleyip,doğrayarak yemeğe ekleyin
Tuzunu ekleyip,mümkünse hiç su koymadan,domatesin suyu ve kendi suyuyla ağır ağır pişirin
Dereotunu isterseniz yemeğin içine,isterseniz servis zamanı üzerine yerleştirin
"Afiyet Olsun"
|
|
|