Yalnız Mesajı Göster

Fırında Zeytinyağlı Sebze Türlüsü

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Zeytinyağlı Sebze Türlüsü




içindekiler

  • 3-4 dilim bayat ekmek
  • 2 diş sarımsak
  • 2 soğan
  • 75 ml zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı kuru fesleğen
  • 2 acı biber
  • 2 çarliston biber
  • 1 kabak
  • 1 küçük patlıcan
  • 4 domates
  • 80 gr kaşar peyniri
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yarım demet taze fesleğen

hazırlanışı

  • Ekmeği iyice ezin, ufalayın Sarımsak ve soğanın kabuklarını soyun ve küpler halinde kesin Zeytinyağı koyduğunuz tavada hafifçe kavurun Ufalanmış ekmeği ekleyin Bu arada fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın
  • Biberleri yıkayıp ayıklayın 3 cm'lik şeritler halinde uzunlamasına kesin Kabak ve patlıcanı temizleyin, yıkayın Her iki sebzeyi de 1 cm'lik şeritler halinde uzunlamasına doğrayın
  • Domatesi yıkayın, dörde bölüp çekirdeklerini ayıklayın Kaşar peynirini rendeleyin Fırın kalıbını yağlayın
  • Sebzeleri üst üste ve yan yana dizin En üste biber şeritlerinin gelmesine dikkat edin
  • Sebzeleri dizerken, aralarına tuz, karabiber ve kuru fesleğenin yanı sıra ekmek kırıntılarını ve rendelenmiş kaşar peynirinin bir bölümünü serpin
  • Bir alüminyum folyo ile kalıbın üstünü örtün
  • 200 derecede ısıtılmış fırına verip, 35 dakika bırakın Bu süre sonrasında fırının ısısını yükseltip 225 dereceye ayarlayın
  • Yemeğin üzerindeki folyoyu kaldırın Kalan kaşar peynirini üzerine serpin 225 derecede 10 dakika daha fırında bırakın Bu arada fesleğeni yıkayıp ayıklayın Suyunu süzdükten sonra yapraklarını bozmayacak şekilde kabaca doğrayın
  • Fesleğeni ve kalan ekmek kırıntılarını özenli bir şekilde yemeğin üzerine serpip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla