Konu
:
Fırında Zeytinyağlı Sebze Türlüsü
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Zeytinyağlı Sebze Türlüsü
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırında Zeytinyağlı Sebze Türlüsü
içindekiler
3-4 dilim bayat ekmek
2 diş sarımsak
2 soğan
75 ml zeytinyağı
1 çorba kaşığı kuru fesleğen
2 acı biber
2 çarliston biber
1 kabak
1 küçük patlıcan
4 domates
80 gr kaşar peyniri
Tuz
Karabiber
Yarım demet taze fesleğen
hazırlanışı
Ekmeği iyice ezin, ufalayın
Sarımsak ve soğanın kabuklarını soyun ve küpler halinde kesin
Zeytinyağı koyduğunuz tavada hafifçe kavurun
Ufalanmış ekmeği ekleyin
Bu arada fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın
Biberleri yıkayıp ayıklayın
3 cm'lik şeritler halinde uzunlamasına kesin
Kabak ve patlıcanı temizleyin, yıkayın
Her iki sebzeyi de 1 cm'lik şeritler halinde uzunlamasına doğrayın
Domatesi yıkayın, dörde bölüp çekirdeklerini ayıklayın
Kaşar peynirini rendeleyin
Fırın kalıbını yağlayın
Sebzeleri üst üste ve yan yana dizin
En üste biber şeritlerinin gelmesine dikkat edin
Sebzeleri dizerken, aralarına tuz, karabiber ve kuru fesleğenin yanı sıra ekmek kırıntılarını ve rendelenmiş kaşar peynirinin bir bölümünü serpin
Bir alüminyum folyo ile kalıbın üstünü örtün
200 derecede ısıtılmış fırına verip, 35 dakika bırakın
Bu süre sonrasında fırının ısısını yükseltip 225 dereceye ayarlayın
Yemeğin üzerindeki folyoyu kaldırın
Kalan kaşar peynirini üzerine serpin
225 derecede 10 dakika daha fırında bırakın
Bu arada fesleğeni yıkayıp ayıklayın
Suyunu süzdükten sonra yapraklarını bozmayacak şekilde kabaca doğrayın
Fesleğeni ve kalan ekmek kırıntılarını özenli bir şekilde yemeğin üzerine serpip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul