Konu
:
Zeytinyağlı Kereviz Dolması
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyağlı Kereviz Dolması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyağlı Kereviz Dolması
MALZEMELER
1 adet küçük lahana prinç
1 su bardagi zeytinyagi
1 büyük sogan
½ demet maydanoz
1 çorba kasigi dolusu kimyon
tuz
karabiber
kus üzümü
çam fistigi
3-4 adet biber
1 adet domates
2 su bardagi su
YAPILIŞ TARİFİ
Lahanalari yapraklarini ayirip yikadiktan sonra genis bir tencerede haslayin
Yayvan ve genis bir teflon tavaya zeytinyagi koyun soganlari rondo da çekilip pembelesinceye kadar kavurun
Daha sonra dogranmis biberi ilave
edin
Yikanmis prinçleri de biraz kavrulduktan sonra domates, maydanozve baharatlari ilave ederek 2 su bardagi su ile birlikte kisik ateste suyunu çekinceye kadar biraz pisirin
Sogumaya birakin
Bu arada hasladiginiz lahanalarin ortalarindaki sert kisimlarini keserek sarmaya hazir hale getirin
Lahanalari dilediginiz büyüklükte keserek hazirladiginiz içle sararak
düdüklüye dizip 1 su bardagi su koyarak pisirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul