Yalnız Mesajı Göster

Zeytinyağlı Kereviz Dolması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Kereviz Dolması



MALZEMELER

1 adet küçük lahana prinç

1 su bardagi zeytinyagi

1 büyük sogan

½ demet maydanoz

1 çorba kasigi dolusu kimyon

tuz

karabiber

kus üzümü

çam fistigi

3-4 adet biber

1 adet domates

2 su bardagi su


YAPILIŞ TARİFİ

Lahanalari yapraklarini ayirip yikadiktan sonra genis bir tencerede haslayin Yayvan ve genis bir teflon tavaya zeytinyagi koyun soganlari rondo da çekilip pembelesinceye kadar kavurun Daha sonra dogranmis biberi ilave

edinYikanmis prinçleri de biraz kavrulduktan sonra domates, maydanozve baharatlari ilave ederek 2 su bardagi su ile birlikte kisik ateste suyunu çekinceye kadar biraz pisirin Sogumaya birakin Bu arada hasladiginiz lahanalarin ortalarindaki sert kisimlarini keserek sarmaya hazir hale getirin Lahanalari dilediginiz büyüklükte keserek hazirladiginiz içle sararak

düdüklüye dizip 1 su bardagi su koyarak pisirin

Alıntı Yaparak Cevapla