Konu
:
Zeytinyağılı Peynirli Patlıcan
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyağılı Peynirli Patlıcan
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyağılı Peynirli Patlıcan
Peynirli Patlıcan tarifi çin Malzemeler :
4 adet patlıcan
250 gr
beyaz peynir
3 adet kırmızı biber
Yarım su bardağı mısır unu
4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
pulbiber
tuz
Peynirli Patlıcan yemeğinin hazırlanışı:
Patlıcanları alacalı soyuyoruz ve uzunlamasına yaklaşık yarım cm
kalınlığında ince ince dilimliyoruz
Ardından patlıcanları buharda haşlıyoruz
Bu işlem için büyükçe bir tencereyi ocağa koyup ,1/3 oranında kaynar su ile doldurduktan sonra tel süzgüyü üzerine oturtarak patlıcanları süzgüye dizip kapağını kapatıyoruz
Yaklaşık 10 dakikada patlıcanlar buharda pişmiş oluyor
Buharda pişirme makinanız var ise 1,5 dakika bu işlem için yeterli geliyor
Biberleri de közleyerek kabuklarını soyuyoruz
Közlenmiş ve kabukları soyulmuş halde satılıyor
Dilerseniz hazır olanını da kullanabilirsiniz
Mısır ununu pulbiber ve tuz ile karıştırıyoruz
Teflon tava kullanıyoruz ,aksi takdirde patlıcanlar tavaya yapışır ve çıkaramayız
Teflon tavayı 2 yemek kaşığı yağ ile yağladıktan sonra patlıcanların yarısını kurulayıp mısır unlu karışıma bulayarak boşluk kalmayacak şekilde tavaya diziyoruz
Patlıcanların üzerine ,dilimlediğimiz beyaz peyniri ,onun üzerine de kırmızı biberleri dizdikten sonra ,patlıcanların diğer yarısını da mısır unlu karışıma bulayarak üzerini kapatıp avuç içi ile sıkıştırıyoruz
Ocağa koyup bir yüzünü kızarttıktan sonra ,tabağa alıp ,tavaya 2 kaşık yağı dökerek tekrar tavaya koyuyoruz ve diğer yüzünü de kızartıyoruz
Servis tabağına alıp maydanoz yada nane yapraklarıyla süsledikten sonra dilimleyerek servis yapıyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul