Konu
:
Zeytinyağlı Kuru Kabak Dolması
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyağlı Kuru Kabak Dolması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyağlı Kuru Kabak Dolması
Malzemeler:
24 adet kurutulmuş kabak
1 adet iri soğan
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 su bardağı pirinç
Yarım demet dereotu
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı karabiber
1,5 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı su
Tarifi:
Kuru kabaklar akşamdan ıslatılır
Ertesi günü yeteri kadar yumuşamamışsa biraz haşlanabilir
İnce kıyılmış soğan ve sarımsak zeytinyağında pembeleştirilir
Üzerine yıkanmış pirinç eklenir, 2-3 dakika kavrulur
Sonra salça, tuz, karabiber ince kıyılmış dereotu ve nane eklenir
Kısa bir karıştırmadan sonra ateşten alınır ve kapak kaptılır
Yarım saat dinlendirilir
İç malzeme kabakların yarısına kadar bastırmadan doldurulur
Tencereye dizilir
Üzerine su bırakılır
Kapaklı olarak orta ateşte 25-30 dakika pişirilir
Ilık olrak servis yapılır
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul