Yalnız Mesajı Göster

Zeytinyağlı Kuru Kabak Dolması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Kuru Kabak Dolması



Malzemeler:


24 adet kurutulmuş kabak

1 adet iri soğan

1 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı biber salçası

1 su bardağı pirinç

Yarım demet dereotu

1 tatlı kaşığı kuru nane

1 tatlı kaşığı karabiber

1,5 çay bardağı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı tuz

2 su bardağı su


Tarifi:


Kuru kabaklar akşamdan ıslatılır Ertesi günü yeteri kadar yumuşamamışsa biraz haşlanabilir İnce kıyılmış soğan ve sarımsak zeytinyağında pembeleştirilir


Üzerine yıkanmış pirinç eklenir, 2-3 dakika kavrulur Sonra salça, tuz, karabiber ince kıyılmış dereotu ve nane eklenir Kısa bir karıştırmadan sonra ateşten alınır ve kapak kaptılır Yarım saat dinlendirilir


İç malzeme kabakların yarısına kadar bastırmadan doldurulur Tencereye dizilir Üzerine su bırakılır Kapaklı olarak orta ateşte 25-30 dakika pişirilir Ilık olrak servis yapılır



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla