Konu
:
Zeytinyağli Kereviz
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyağli Kereviz
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyağli Kereviz
1 Kg Kereviz
2 adet orta boy Havuç
2 adet orta boy Patates
10 adet Arpacık Soğan
1 çay bardağı Zeytinyağ
1 küçük demet Maydanoz
1 adet Limon
2-3 bardak Su
yeterince Tuz
Malzemeler ; 4 kişi için Tencereye zeytinyağ katılır
Ayıklanmış arpacık soğanlarla, üzeri kazınmış ve parmak uzunluğunda, kalem kalınlığında kesilmiş havuçlar yağda hafifçe öldürülür
Kerevizler temizlenir
Parçalara ayrılır
Suda yıkanır
Sonra bolca su ile 15 dakika kaynatılır
Kerevizlerin suyu süzülerek, tenceredeki soğan ve havuçların üzerine katılır
Doğranmış iki adet Patates, tuz, 1 limonun suyu ilave edilir
Üzerine 2 bardak su katılır
Orta ateşte pişirilir
Zeytinyağlı yemekler pişirildikleri tencerede soğumaya bırakılır
Soğuduktan sonra servis tabaklarına alınır
Servis yapılırken, üzerine kıyılmış maydanoz serpilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul