Yalnız Mesajı Göster

Zeytinyağli Kereviz

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağli Kereviz



1 Kg Kereviz
2 adet orta boy Havuç
2 adet orta boy Patates
10 adet Arpacık Soğan
1 çay bardağı Zeytinyağ
1 küçük demet Maydanoz
1 adet Limon
2-3 bardak Su
yeterince Tuz

Malzemeler ; 4 kişi için Tencereye zeytinyağ katılır Ayıklanmış arpacık soğanlarla, üzeri kazınmış ve parmak uzunluğunda, kalem kalınlığında kesilmiş havuçlar yağda hafifçe öldürülür

Kerevizler temizlenir Parçalara ayrılır Suda yıkanır Sonra bolca su ile 15 dakika kaynatılır

Kerevizlerin suyu süzülerek, tenceredeki soğan ve havuçların üzerine katılır Doğranmış iki adet Patates, tuz, 1 limonun suyu ilave edilir Üzerine 2 bardak su katılır Orta ateşte pişirilir

Zeytinyağlı yemekler pişirildikleri tencerede soğumaya bırakılır Soğuduktan sonra servis tabaklarına alınır

Servis yapılırken, üzerine kıyılmış maydanoz serpilir

Alıntı Yaparak Cevapla