Yalnız Mesajı Göster

Zeytin Yagli Barbunya Pilaki

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytin Yagli Barbunya Pilaki



Malzemeler
Barbunya:500gr
Zeytin yagi:150ml
Sogan:200gr
Patates:2ad(minik küp)
Havuç: (minik küp)
5 dis sarimsak
Tuz,
seker
Salça:75gr
Süslemek icin
maydanoz
Tarifi
Barbunyalarimizi bir gün önceden islatalim ve iyice yikiyalim
Soganlarimizi minik minik dogruyalim ve zy kavuralim tamamiyle
altin sarisi oluncaya kadar ve havuçlarimizi,ekleyelim ve salçamizi, suyumuzu
ekleyip agir ateste kaynatalim
Bu arada barbunyalarimizi ayri bi tencerede kaybatalim ve pistikten sonra üzerine sicak su dökelim pilakimizin rengi bozulmasin Barbunyalar pistikten sonra yaptigimiz pilaki sosuna atalim ve kaynatalim ardindan patatesleri attiktan sonra bir tasim kaynatip altii kapatalim
Hizli sugutma yapmamiz gerekir tenceremizi buz kalibinin üstne
oturtup yavas yavas karistirarak sogutalim
AFIYET OLSUN

Alıntı Yaparak Cevapla