Konu
:
Zeytin Yagli Barbunya Pilaki
Yalnız Mesajı Göster
Zeytin Yagli Barbunya Pilaki
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytin Yagli Barbunya Pilaki
Malzemeler
Barbunya:500gr
Zeytin yagi:150ml
Sogan:200gr
Patates:2ad(minik küp)
Havuç: (minik küp)
5 dis sarimsak
Tuz,
seker
Salça:75gr
Süslemek icin
maydanoz
Tarifi
Barbunyalarimizi bir gün önceden islatalim ve iyice yikiyalim
Soganlarimizi minik minik dogruyalim ve z
y kavuralim tamamiyle
altin sarisi oluncaya kadar ve havuçlarimizi,ekleyelim ve salçamizi, suyumuzu
ekleyip agir ateste kaynatalim
Bu arada barbunyalarimizi ayri bi tencerede kaybatalim ve pistikten sonra üzerine sicak su dökelim pilakimizin rengi bozulmasin
Barbunyalar pistikten sonra yaptigimiz pilaki sosuna atalim ve kaynatalim ardindan patatesleri attiktan sonra bir tasim kaynatip altii kapatalim
Hizli sugutma yapmamiz gerekir tenceremizi buz kalibinin üstne
oturtup yavas yavas karistirarak sogutalim
AFIYET OLSUN
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul