Konu
:
Zeytinyağlı Feminen Kabak
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyağlı Feminen Kabak
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyağlı Feminen Kabak
MALZEMESİ
1 kg orta boy, ince kabak
5-6 adet orta boy kuru soğan (yarım ay şeklinde ama ince halkalar halinde doğranmış)
7-8 diş sarmısak (ince ince doğranmış)
1 çay bardağı zeytinyağı
1 kahve fincanı pirinç
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 su bardağı sıcak su
Üzeri için;
1 veya 2 demet dereotu (çok ince kıyılmış)
TARİF
Önce kabakları yıkayıp, kabuklarını soyalım ve her birini tam ortadan ikiye bölelim
Sonra da bölünen kabakları uzunlamasına yarım santim kalınlığında dilimleyelim
Öte yandan geniş bir tencerenin altına bir sıra kabakları dizip, üzerine bir sıra soğan ve sarmısak yerleştirelim
Tekrar bir sıra kabak yine soğan ve sarmısağı yerleştirelim
Yıkanmış pirici, toz şekeri, tuzu ve karabiberi serpiştirelim
Nihayet zeytinyağını da en üste gezdirdikten sonra orta ısıdaki ateşin üzerine oturtalım
Tencerinin ağzını kapatıp, 5 dakika pişirelim
Sonra kapağını açıp, tencerenin kenarından sıcak suyu dökelim ve yine kapağı kapatıp, ocağın altını biraz kısalım
Böylece kısık ateşte kabaklar iyice yumuşayıncaya kadar yemeğimizi pişirelim
Altını söndürüp ocaktan alalım ama hiç kapağını açmadan yemek iyice ılınıncaya kadar bekletelim
Sonra geniş bir kaşıkla servis tabağına yerleştirip, üzerine çok ince kıyılmış bol dereotunu serpiştirelim
Ilık ya da soğuk olarak servise sunalım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul