Yalnız Mesajı Göster

Baklalı Zeytinyağlı Kereviz

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Baklalı Zeytinyağlı Kereviz



malzeme:


4 iri kereviz

1 su bardağı kuru bakla

2 soğan

1 çay bardağı zeytinyağı

1 limon suyu

2 yemek kaşığı tozşeker

Yarım demet dereotu

2 diş sarımsak Tuz

tarifi


Baklaları akşamdan ılık suda ıslatın Soğan ve sarımsağı ince kıyın Zeytinyağının yarısını tencereye alıp soğan, sarımsak, bakla, 1 yemek kaşığı tozşeker ve tuzu ekleyin Tencereye malzemenin üzerini örtecek kadar su döküp baklalar yumuşayıncaya kadar pişirin

Kerevizleri soyup ikiye keserek ortalarını oyun Başka bir tencereye kerevizleri dizip üzerine kalan zeytinyağı, 1 yemek kaşığı tozşeker ve tuzu serpin Çok az su ilave ederek kısık ateşte pişirin

Baklalı iç malzemesi piştiğinde kerevizlerin ortalarına doldurun Dereotu ile süsleyip soğuk olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla