Konu
:
Terbiyeli Zeytinyağlı Enginar
Yalnız Mesajı Göster
Terbiyeli Zeytinyağlı Enginar
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Terbiyeli Zeytinyağlı Enginar
malzemeler
5 adet enginar
2'şer adet havuç, patates
1 baş kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
2 dilim limon
Tuz, karabiber
Terbiyesi için:
1 adet limon suyu
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı su
tarifi
Önce terbiye karışımı hazırlanır
Kuşbaşı doğranmış enginarlar karışıma atılır, 1 saat bekletilir
Tencereye zeytinyağı konur, ısınınca ince doğranmış soğan, küp şeklinde doğranmış havuç atılır, kavurmaya başlanır, 5 dakika sonra küp şeklinde doğranmış patates katılır
Patates yumuşamaya başlayınca terbiyesiyle birlikte enginarlar eklenir
Tuz, karabiber serpilir
Tencerenin kapağı kapatılır
Yarım saat orta ateşte pişirilir
Ilık ya da soğuk olarak servise sunulur
Arzuya göre dereotuyla süslenir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul