Yalnız Mesajı Göster

Terbiyeli Zeytinyağlı Enginar

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Terbiyeli Zeytinyağlı Enginar



malzemeler


5 adet enginar

2'şer adet havuç, patates

1 baş kuru soğan

1 çay bardağı zeytinyağı

2 dilim limon

Tuz, karabiber

Terbiyesi için:

1 adet limon suyu

2 çorba kaşığı un

2 su bardağı su

tarifi


Önce terbiye karışımı hazırlanır Kuşbaşı doğranmış enginarlar karışıma atılır, 1 saat bekletilir Tencereye zeytinyağı konur, ısınınca ince doğranmış soğan, küp şeklinde doğranmış havuç atılır, kavurmaya başlanır, 5 dakika sonra küp şeklinde doğranmış patates katılır Patates yumuşamaya başlayınca terbiyesiyle birlikte enginarlar eklenir Tuz, karabiber serpilir Tencerenin kapağı kapatılır Yarım saat orta ateşte pişirilir Ilık ya da soğuk olarak servise sunulur Arzuya göre dereotuyla süslenir

Alıntı Yaparak Cevapla