Yalnız Mesajı Göster

Zeytinyagli Ala Sebze

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyagli Ala Sebze



Malzemeler
2 orta boy sogan

350 gr

patlican

1/2 kg kabak 1/2 kg

domates

1 yesil çarliston biber

1 kirmizibiber

4 çorba kasigi zeytinyagi (60 ml)

2 dis dövülmüs sarmisak

3 çorba kasigi taze kiyilmis feslegen

2 çorba kasigi taze veya kuru

kekik

2 çorba kasigi maydanoz

2 çorba kasigi taze

nane

2 çorba kasigi domates püresi

2 taze sogan

Tuz,

karabiber

Yapilis Tarifi

Soganlari yarim halkalar halinde dograyin Patlicanlari önce dörde kesin, sonra iri küpler halinde dograyarak, tuzlu suda bekletip yikayin Kabaklari robotta dilimleyin Domateslerin kabuklarini çikartin ve büyük küpler halinde kesin Çarliston biberleri uzun seritler halinde kesin Zeytinyagini tencerede isitin, taze sogan ve sarmisaklari 5 dk kadar kavurun Soganlar yumusamali, ancak renkleri koyulasmamalidir Kavrulmus soganlara diger bütün malzemeleri ilave edip 2-3 dk sote edin Tencerenin kapagi kapali olarak 30-40 dk kadar orta ateste pisirin Sicak veya soguk servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla