Konu
:
Zeytinyagli Ala Sebze
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyagli Ala Sebze
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyagli Ala Sebze
Malzemeler
2 orta boy sogan
350 gr
patlican
1/2 kg
kabak 1/2 kg
domates
1 yesil çarliston biber
1 kirmizibiber
4 çorba kasigi zeytinyagi (60 ml
)
2 dis dövülmüs sarmisak
3 çorba kasigi taze kiyilmis feslegen
2 çorba kasigi taze veya kuru
kekik
2 çorba kasigi maydanoz
2 çorba kasigi taze
nane
2 çorba kasigi domates püresi
2 taze sogan
Tuz,
karabiber
Yapilis Tarifi
Soganlari yarim halkalar halinde dograyin
Patlicanlari önce dörde kesin, sonra iri küpler halinde dograyarak, tuzlu suda bekletip yikayin
Kabaklari robotta dilimleyin
Domateslerin kabuklarini çikartin ve büyük küpler halinde kesin
Çarliston biberleri uzun seritler halinde kesin
Zeytinyagini tencerede isitin, taze sogan ve sarmisaklari 5 dk
kadar kavurun
Soganlar yumusamali, ancak renkleri koyulasmamalidir
Kavrulmus soganlara diger bütün malzemeleri ilave edip 2-3 dk
sote edin
Tencerenin kapagi kapali olarak 30-40 dk
kadar orta ateste pisirin
Sicak veya soguk servis yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul