Yalnız Mesajı Göster

Acılı Barbunya

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Acılı Barbunya



zeytinyağlı barbunyanasıl yapılır - barbunya tarifi

Acılı barbunya malzemeleri


1 kg barbunya


2 kesme şeker


2 yemek kaşığı zeytinyağı


1 kırmızıbiber


1 dolmalık sarı biber


2 sivri biber


1 diş sarımsak


1 soğan


1 çay kaşığı acı kırmızı toz biber


Tuz


Karabiber


2 yemek kaşığı susam

Acılı barbunya hazırlanışı


Barbunyaları ayıklayıp üzerini geçecek kadar su ekleyin Şekerleri ilave edip yumuşayıncaya kadar haşlayın


Soğanı piyazlık doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun Sarımsağı ince dilimleyip ekleyin Biberlerin çekirdeklerini temizleyip şerit halinde doğrayın ve soğanlara ekleyerek soteleyin


Haşlanmış barbunya ve baharatları ekleyip birkaç dakika daha pişirin Servis tabağına alın ve üzerine kavrulmuş susam serpiştirerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla