Konu
:
Zeytinyağlı Barbunya
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyağlı Barbunya
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyağlı Barbunya
Zeytinyağlı Barbunya Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Barbunya Tarifi
Malzemeler
1 kg barbunya
1/3 su bardağı zeytinyağı
Yeteri kadar su
1 adet limonun suyu
2 adet soğan
1 adet iri boy havuç
2’şer adet domates ve sivri biber
2 tatlı kaşığı tozşeker
Tuz
Süslemek için: Maydanoz
Yapılışı
BARBUNYAYI ayıklayın ve yıkayın
Daha sonra bir tencereye alın ve üzerini 2 parmak geçecek kadar su ilave edin
Limon suyunu da kattıktan sonra kısık ateşte barbunya yumuşayana kadar haşlayıp, süzün
Zeytinyağının yarısını bir tencereye alıp kıyılmış soğan ve küp doğranmış havucu soteleyin
Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesi katın
Haşlanmış barbunya, bütün sivri biber, tozşeker ve tuzu ekleyin
1 kahve fincanı su koyun ve kısık ateşte 15 dakika pişirip ocaktan alın
Sivri biberleri içinden çıkarın ve üzerine kalan zeytinyağını gezdirin
Servis tabağına alın ve üzerini kıyılmış maydanozla süsleyin
Soğuk olarak servis yapın
Nursel Kaynak
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul