Yalnız Mesajı Göster

Zeytinyağlı Lahana Sarması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Lahana Sarması



Zeytinyağlı Lahana Sarması Tarifi - Zeytinyağlı Lahana Sarması Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Lahana Sarması Malzemeleri



Zeytinyağlı Lahana Sarması



>Malzemeler

1 adet orta boy lahana


İçi için Gerekli malzemeler

300 gr kıyma

4 büyük baş kuru soğan

Yarım demet maydanoz

1 su bardağı pirinç

Yarım yemek kaşığı domates salçası

Tuz

Karabiber

1 çay bardağı zeytinyağı

1 yemek kaşığı nane

Yarım çay bardağı zeytinyağı

Yarım yemek kaşığı domates salçası

Kaynamış su


Yapılışı

Lahananın tersini çevirip koçan kısmını bıçakla koni şeklinde keserek çıkartın yapraklarını tek tek ayırın


Derin bir tencereye su ve 2 tatlı kaşığı tuz koyup kaynatın Kaynayan suda lahanaları 1-2 dakika bekleterek 3 partide kaynatın Daha sonra bunları süzgece alıp soğumaya bırakın bu arada belirtilen malzemeleri karıştırıp dolma içini hazırlayın


Sarma işlemine gelince lahananın yapraklarındaki sert damar kısmını bıçakla kesin çıkan damarları sarmalar tencerenin altına yapışmasın diye tencerenin tabanına yayın Yapraklardan bir avuç büyüklüğünde parçalar alıp bir ucuna dolmalık içten bir tatlı kaşığı koyun yaprağın yan kenarlarından birini kapatıp biraz sarın, sonra öbür kenarı da büküp rulo şeklinde tamamen sarın Sert kısımlar bazen bükülmeyebilir ama sorun değil, yine de içi taşmıyor

Tüm sarmaları tencereye dizin Üzerlerine yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirin yarım yemek kaşığı domates salçasını bir kase suda ezerek sarmaların üzerine dökün Ayrıca sarmalarla yüze yüz gelecek biçimde kaynamış su ekleyin Üzerlerine tencereye oturacak biçimde bir tabak kapatın (böylece sarmalar üste çıkamaz) Su kaynadıktan sonra ateşi orta hararete getirip pirinçler yumuşayana kadar pişirin (yaklaşık 20 dakika)

Afiyet olsun


Alıntı Yaparak Cevapla