Konu
:
Zeytinyağlı Lahana Sarması
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyağlı Lahana Sarması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyağlı Lahana Sarması
Zeytinyağlı Lahana Sarması Tarifi - Zeytinyağlı Lahana Sarması Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Lahana Sarması Malzemeleri
Zeytinyağlı Lahana Sarması
>Malzemeler
1 adet orta boy lahana
İçi için Gerekli malzemeler
300 gr
kıyma
4 büyük baş kuru soğan
Yarım demet maydanoz
1 su bardağı pirinç
Yarım yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Karabiber
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı nane
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım yemek kaşığı domates salçası
Kaynamış su
Yapılışı
Lahananın tersini çevirip koçan kısmını bıçakla koni şeklinde keserek çıkartın
yapraklarını tek tek ayırın
Derin bir tencereye su ve 2 tatlı kaşığı tuz koyup kaynatın
Kaynayan suda lahanaları 1-2 dakika bekleterek 3 partide kaynatın
Daha sonra bunları süzgece alıp soğumaya bırakın
bu arada belirtilen malzemeleri karıştırıp dolma içini hazırlayın
Sarma işlemine gelince lahananın yapraklarındaki sert damar kısmını bıçakla kesin
çıkan damarları sarmalar tencerenin altına yapışmasın diye tencerenin tabanına yayın
Yapraklardan bir avuç büyüklüğünde parçalar alıp bir ucuna dolmalık içten bir tatlı kaşığı koyun
yaprağın yan kenarlarından birini kapatıp biraz sarın, sonra öbür kenarı da büküp rulo şeklinde tamamen sarın
Sert kısımlar bazen bükülmeyebilir ama sorun değil, yine de içi taşmıyor
Tüm sarmaları tencereye dizin
Üzerlerine yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirin
yarım yemek kaşığı domates salçasını bir kase suda ezerek sarmaların üzerine dökün
Ayrıca sarmalarla yüze yüz gelecek biçimde kaynamış su ekleyin
Üzerlerine tencereye oturacak biçimde bir tabak kapatın
(böylece sarmalar üste çıkamaz)
Su kaynadıktan sonra ateşi orta hararete getirip pirinçler yumuşayana kadar pişirin
(yaklaşık 20 dakika)
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul