Yalnız Mesajı Göster

Zeytinyağlı Nohutlu Bamya

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Nohutlu Bamya



bamya nasıl pişirilir - bamya yemeği nasıl yapılır - bamya tarifi - nohutlu bamya



Malzemeler:


Yarım kilo dondurulmuş veya taze bamya

2 adet soğan

2 adet domates

1 yemek kaşığı salça

Yarım çay bardağı zeytinyağı

1 adet limonun suyu

1 çay bardağı haşlanmış nohut

Yeteri kadar tuz

Üzerini örtecek kadar su


Hazırlanışı:


Bamyaların baş kısımlarını koni şeklinde kesin (Dondurulmuş için gerek yok) Bamyaları yıkayın Soğanı piyazlık doğrayın Domatesi küp şeklinde doğrayın Zeytinyağında soğanları biraz kavurup domates ve salçayı ekleyin Kavrulunca üzerine bamyaları ekleyin


Limon suyu ve tuzunu üzerine gezdirin Üzerini örtecek kadar su ekleyip pişmeye bırakın Yarı pişmişken üzerine nohutları ekleyip pişirmeye devam edin Bamyalar yumuşayıp yemek yağına kalınca ateşten alın Soğuduktan sonra servis tabağına alıp servise sunun





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla