Konu
:
Zeytinyağlı Nohutlu Bamya
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyağlı Nohutlu Bamya
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyağlı Nohutlu Bamya
bamya nasıl pişirilir - bamya yemeği nasıl yapılır - bamya tarifi - nohutlu bamya
Malzemeler:
Yarım kilo dondurulmuş veya taze bamya
2 adet soğan
2 adet domates
1 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 adet limonun suyu
1 çay bardağı haşlanmış nohut
Yeteri kadar tuz
Üzerini örtecek kadar su
Hazırlanışı:
Bamyaların baş kısımlarını koni şeklinde kesin (Dondurulmuş için gerek yok)
Bamyaları yıkayın
Soğanı piyazlık doğrayın
Domatesi küp şeklinde doğrayın
Zeytinyağında soğanları biraz kavurup domates ve salçayı ekleyin
Kavrulunca üzerine bamyaları ekleyin
Limon suyu ve tuzunu üzerine gezdirin
Üzerini örtecek kadar su ekleyip pişmeye bırakın
Yarı pişmişken üzerine nohutları ekleyip pişirmeye devam edin
Bamyalar yumuşayıp yemek yağına kalınca ateşten alın
Soğuduktan sonra servis tabağına alıp servise sunun
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul