Yalnız Mesajı Göster

Zeytinyağlı Konserve Enginar Dolması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Konserve Enginar Dolması



enginar nasıl pişirilir - enginar dolması tarifi - konserve enginar
Gerekli malzeme:


5 konserve enginar

150 gr arpacık soğan

3 patates

2 havuç

2 çorba kaşığı un

15 su bardağı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı tozşeker

1 limonun suyu

1 su bardağı su

1 demet dereotu

Tuz


Tarifi:


Havuçları temizleyip uzunlamasına dörde kesin Verev biçimi doğrayın Arpacık soğanları soyun, patatesleri soyup küçük küp doğrayın


Zeytinyağının yarısını tencerede ısıtıp, soğân, havuç ve patatesleri ilave edin, soteleyin Kalan zeytinyağını, tuz, şeker, un, yarım limon suyu ve 1 bardak suyla karıştırın


Enginarların içini sebzeyle doldurup, bir tencereye dizin Üzerine zeytinyağı karışımını döküp deretotu serpiştirin, orta ateşte 15 dakika pişirin, soğutup, servis yapın





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla