Yalnız Mesajı Göster

Zeytinyağlı Garnitürlü Enginar

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Garnitürlü Enginar



enginar nasıl pişirilir - bezelyeli enginar - enginar tarifi - enginar yemeği yapılışı


Malzemeler:


6 adet enginar

1 su bardağı bezelye

1 adet havuç

1 adet patates

1 çay bardağı zeytinyağı

2 adet kuru soğan

Yarım demet dereotu

Yeteri kadar tuz

1 adet limon

1 yemek kaşığı toz şeker

2 yemek kaşığı un

1 çay bardağı su

Yağlı kağıt



Hazırlanışı:


Enginarları ayıklayıp limonlu, unlu suda bekletin Soğanları piyazlık kıyın Patates ve havucu minik küpler şeklinde doğrayın Zeytinyağını tencereye alıp soğanları kavurun Patates, havuç ve bezelyeleri katıp 5 dakika kavrulunca ateşten alın Enginarları tencereye yerleştirin


Ortalarına bezelyeli harcı doldurun Tuz, limon suyu ve toz şekeri üzerinde gezdirin, üstüne 1 çay bardağı su ekleyin Tencerenin üzerini yağlı kağıtla kapatıp, pişmeye bırakın Enginarlar yumuşayınca ateşten alın Kağıdını açmadan soğutun (Enginarların renginin kararmaması için) Soğuyunca servis tabağına alın Üzerine kıyılmış dereotu serpip, servis edin




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla