Konu
:
Zeytinyağlı Garnitürlü Enginar
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyağlı Garnitürlü Enginar
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyağlı Garnitürlü Enginar
enginar nasıl pişirilir - bezelyeli enginar - enginar tarifi - enginar yemeği yapılışı
Malzemeler:
6 adet enginar
1 su bardağı bezelye
1 adet havuç
1 adet patates
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet kuru soğan
Yarım demet dereotu
Yeteri kadar tuz
1 adet limon
1 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı un
1 çay bardağı su
Yağlı kağıt
Hazırlanışı:
Enginarları ayıklayıp limonlu, unlu suda bekletin
Soğanları piyazlık kıyın
Patates ve havucu minik küpler şeklinde doğrayın
Zeytinyağını tencereye alıp soğanları kavurun
Patates, havuç ve bezelyeleri katıp 5 dakika kavrulunca ateşten alın
Enginarları tencereye yerleştirin
Ortalarına bezelyeli harcı doldurun
Tuz, limon suyu ve toz şekeri üzerinde gezdirin, üstüne 1 çay bardağı su ekleyin
Tencerenin üzerini yağlı kağıtla kapatıp, pişmeye bırakın
Enginarlar yumuşayınca ateşten alın
Kağıdını açmadan soğutun (Enginarların renginin kararmaması için)
Soğuyunca servis tabağına alın
Üzerine kıyılmış dereotu serpip, servis edin
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul