Konu
:
Zeytinyağlı Çalı Fasulye Bastı
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyağlı Çalı Fasulye Bastı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyağlı Çalı Fasulye Bastı
zeykinyağlı fasulye nasıl pişirilir - fasulye pişirme - çalı fasulyesi nasıl pişirilir
Malzeme
1 kg
çalı fasulye
1,5 çay bardağı Altın Hasat Zeytinyağı
3 adet soğan (Soyulmuş, yuvarlak kesilmiş veya bütün)
4 adet domates (Kabuğu soyulup, kare doğranmış)
1 çorba kaşığı şeker
Tuz
Su
Hazırlanışı
• Fasulyelerin uçlarını keserek, kılçıklarını ayıklayın
Doğrama tahtasında boyuna doğru bıçak arkası kalınlığında kesin, yıkayıp süzgece çıkarın
• Tencerede Altın Hasat zeytinyağını kızdırın
Soğanları ve fasulyeleri içine koyup, kevgir ile karıştırın
• Fasulyeler biraz yumuşadıktan sonra domatesleri koyup, bir iki karışımdan sonra tuzunu ve şekerini ilave edin
• 2 dakika karışımla suyunu fasulye seviyesinde koyup, kaynatın
• Lezzetini kontrol edin
Üzerine yağlı kağıt koyduktan sonra tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte 20 dakika pişirin
• Soğuduktan sonra alt üst çevirip, maydanoz ile süsleyerek servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul