Yalnız Mesajı Göster

Zeytinyağlı Çalı Fasulye Bastı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Çalı Fasulye Bastı



zeykinyağlı fasulye nasıl pişirilir - fasulye pişirme - çalı fasulyesi nasıl pişirilir


Malzeme


1 kg çalı fasulye

1,5 çay bardağı Altın Hasat Zeytinyağı

3 adet soğan (Soyulmuş, yuvarlak kesilmiş veya bütün)

4 adet domates (Kabuğu soyulup, kare doğranmış)

1 çorba kaşığı şeker

Tuz

Su



Hazırlanışı


• Fasulyelerin uçlarını keserek, kılçıklarını ayıklayın Doğrama tahtasında boyuna doğru bıçak arkası kalınlığında kesin, yıkayıp süzgece çıkarın

• Tencerede Altın Hasat zeytinyağını kızdırın Soğanları ve fasulyeleri içine koyup, kevgir ile karıştırın

• Fasulyeler biraz yumuşadıktan sonra domatesleri koyup, bir iki karışımdan sonra tuzunu ve şekerini ilave edin

• 2 dakika karışımla suyunu fasulye seviyesinde koyup, kaynatın

• Lezzetini kontrol edin Üzerine yağlı kağıt koyduktan sonra tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte 20 dakika pişirin

• Soğuduktan sonra alt üst çevirip, maydanoz ile süsleyerek servis yapın




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla