Konu
:
Zeytinyağlı Barbunya
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyağlı Barbunya
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyağlı Barbunya
MALZEMELER
1
5 su bardağı haşlanmış barbunya
2 domates
1 çarliston biber
1 soğan
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 su bardağı su
Yarım limon suyu
4-5 dal maydanoz, tuz
YAPILIŞI
Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın
Çarliston biberin çekirdekli kısmını çıkarıp ince ince dilimleyin
Soğanı kıyın, sarımsakları ezin
Maydanozu yıkayıp ince ince doğrayın
Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğan ve sarımsağı pembeleştirin
Çarliston biberi ekleyip kavurun
Domatesi ilave edin ve koyulaşıncaya kadar pişirin
Haşlanmış barbunyayı süzüp domatesli karışıma ekleyin
2-3 dakika kapağı kapalı olarak pişirin
Su, limon suyu, tuz ve tozşekeri ilave edip kapağını kapatın
Barbunyalar yumuşayıncaya kadar pişirin
Ateşten alıp üzeri kapalı olarak ılınmaya bırakın
Servis tabağına alıp üzerine kıyılmış maydanoz serpin
Servis yapıncaya kadar buzdolabında bekletin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul