Yalnız Mesajı Göster

Zeytinyağlı Havuç Haşlaması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Havuç Haşlaması



Havuç Haşlaması Zeytinyağlı - Zeytinyağlı Havuç Haşlaması Tarifi - Zeytinyağlı Havuç Yapılışı




Yarım kg havuç

1 fincan zeytinyağı

250 gr yoğurt

1 demet maydanoz

1 limon

5 diş sarmısak

Yeterince tuz


YAPILIŞI:

Önce havuçları iyice yıkayıp, üstlerini bıçakla temizleriz İnce ince daire biçiminde doğrarız Bir tencerede sıcak su içine koyup haşlarız Haşlanan havuçları süzüp bir düz tencereye koyarız, öte yandan sarımsakları dövüp, sar-mısaklı yoğurduğumuzu hazırlarız 1 fincan zeytinyağını havuçların üzerine döker, tuz ilave edip zeytinyağı cızlayana kadar ısıtırız Bu bir kızartma işlemi değildir Zeytinyağını havuçlara emdirmek için yapılmalıdır Bunun bir başka ama uzun zaman isteyen yöntemi de havuçları, haşlandıktan sonra hemen zeytinyağına yatırılıp 3-4 saat bekletmektir Bu işlem bittikten sonra servis tabağına alınan havuçların üzerine sarmısaklı yoğurt konur İnce kıyılmış maydanoz ve limon dilimleriyle süslenip ikram edilir

Alıntı Yaparak Cevapla