Konu
:
Zeytinyağlı Havuç Haşlaması
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyağlı Havuç Haşlaması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyağlı Havuç Haşlaması
Havuç Haşlaması Zeytinyağlı - Zeytinyağlı Havuç Haşlaması Tarifi - Zeytinyağlı Havuç Yapılışı
Yarım kg
havuç
1 fincan zeytinyağı
250 gr
yoğurt
1 demet maydanoz
1 limon
5 diş sarmısak
Yeterince tuz
YAPILIŞI:
Önce havuçları iyice yıkayıp, üstlerini bıçakla temizleriz
İnce ince daire biçiminde doğrarız
Bir tencerede sıcak su içine koyup haşlarız
Haşlanan havuçları süzüp bir düz tencereye koyarız, öte yandan sarımsakları dövüp, sar-mısaklı yoğurduğumuzu hazırlarız
1 fincan zeytinyağını havuçların üzerine döker, tuz ilave edip zeytinyağı cızlayana kadar ısıtırız
Bu bir kızartma işlemi değildir
Zeytinyağını havuçlara emdirmek için yapılmalıdır
Bunun bir başka ama uzun zaman isteyen yöntemi de havuçları, haşlandıktan sonra hemen zeytinyağına yatırılıp 3-4 saat bekletmektir
Bu işlem bittikten sonra servis tabağına alınan havuçların üzerine sarmısaklı yoğurt konur
İnce kıyılmış maydanoz ve limon dilimleriyle süslenip ikram edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul