Yalnız Mesajı Göster

Zeytinyağlı Cevizli Kereviz

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Cevizli Kereviz



Cevizli Kereviz - Zeytinyağlı Cevizli Kereviz Hazırlanışı - Zeytinyağlı Yemekler





4 iri kereviz

2 soğan

1 çay bardağı zeytinyağı

1 limon suyu

2 yemek kaşığı tozşeker

Yarım demet dereotu

2 diş sarımsak Tuz

Ceviz İçi


tarifi


Baklaları akşamdan ılık suda ıslatın Soğan ve sarımsağı ince kıyın Zeytinyağının yarısını tencereye alıp soğan, sarımsak, bakla, 1 yemek kaşığı tozşeker ve tuzu ekleyin Tencereye malzemenin üzerini örtecek kadar su döküp baklalar yumuşayıncaya kadar pişirin

Kerevizleri soyup ikiye keserek ortalarını oyun Başka bir tencereye kerevizleri dizip üzerine kalan zeytinyağı, 1 yemek kaşığı tozşeker ve tuzu serpin Çok az su ilave ederek kısık ateşte pişirin

Ceviz iç malzemesi piştiğinde kerevizlerin ortalarına doldurun Dereotu ile süsleyip soğuk olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla