Konu
:
Pazı Sarması
Yalnız Mesajı Göster
Pazı Sarması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pazı Sarması
Pazı Sarması Tarifi - Pazı Sarması Malzemeleri - Pazı Sarması Yapılışı
Malzemeler
2 demet pazı
2 su bardağı pirinç
3 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
1 tutam maydanoz
1 tutam dere otu
1 tutam nane
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
Hazırlanışı
İlk olarak soğanları ince ince kıyıp yağ da pembeleşinceye kadar kavurun
1tutam nane ve salçayı da ilave edin
Pirinçleri yıkadıktan sonra karışıma ilave edin
Bir çay bardağı su ilave ederek pişirin
Pişirdikten sonra dere otunu,maydanozu ve baharatları karıştırarak iç malzemesini hazırlayın
Pazıları da temizledikten sonra hafif kaynar suda fazla haşlamamak üzere suya koyun ve 1 dakika sonra alın
Haşlanmış pazıların içine iç malzemeyi koyarak sarın
NOT:Pazıları fazla haşlamayınız,erimesine sebep olacağından sarılamaz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul