Konu
:
Zeytinyağlı Sebze Dürüm
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyağlı Sebze Dürüm
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyağlı Sebze Dürüm
Zeytinyağlı Sebze Dürüm Tarifi - Zeytinyağlı Sebze Dürüm Hazırlanışı - Zeytinyağlı Sebze Dürüm Malzemeleri
Malzemeler:
* 1 adet pırasa
* Yarım lahana
* 2 adet havuç
* 1 kutu konserve mısır
* 500 gr kıyma (dana-kuzu karışık)
* 3 çorba kaşığı zeytinyağı
* 100 ml et suyu
* Tuz ve Karabiber
* Pul biber
* 4 adet yufka
* 200 gram süt kreması
* 100 gram rendelenmiş taze kaşar
* 1 adet salatalık
* 300 gram yoğurt
* 1 limonun suyu
Hazırlanması:
* Sebzeleri bol su ile iyice yıkayın
Pırasayı doğrayın
Lahanayı da ince ince şeritler halinde kesin
Havucu uzunlamasına ikiye bölüp dilimleyin
Soğanın kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğrayın
Mısır tanelerini bol suyla yıkayın
* Tavada zeytinyağını kızdırın
Kıymayı kavurup tavadan alın
Ardından tavada havuç, lahana ve et suyunu 5 dakika kadar pişirin
Pırasa, mısır taneleri ve kıymayı ekleyin
Tuz, karabiber ve pul biberle tatlandırın
* Fırını önceden ayarlayıp 225 dereceye ısıtın
Kalıbınızı zeytinyağı ile yağlayın
İki yufkayı üst üste yerleştirip yaklaşık 20 cm çapında 4 daire kesip çıkarın
Kalan yufkalarla aynı işlemi tekrarlayın
* Süt kremasını yufka dairelerine sürün
Kıymalı sebze karışımını dairelerin üzerine dağıtın
Kenarlardan katlayın sonra yuvarlayıp dürüm haline getirin
Ortadan ikiye kesin ve açık tarafı üste gelecek şekilde fırın kabına yerleştirin
Üzerine rendelenmiş taze kaşar peyniri serpin
225 dereceye ısıtılmış fırında 5-10 dakika bırakın
* Salatalığı yıkayıp soyduktan sonra rendeleyin
Yoğurt ve limon suyu ile karıştırın
Tuz ve pul biber ile tatlandırın
Zeytinyağlı fırın dürümü yoğurtla servis yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul