Yalnız Mesajı Göster

Roma Usulü Enginar

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Roma Usulü Enginar



Roma Usulü Enginar Tarifi - Roma Usulü Enginar Yapımı - Roma Usulü Enginar Malzemeleri




İç Malzemesi :

* 3 diş sarımsak, deniz tuzuyla ezilmiş (ben sarımsak yerine 4 adet taze soğan kullandım)

* 6 yemek kaşığı zeytinyağı

* Taze öğütülmüş karabiber

* 15 limon, dilimlenmiş

* 3 tepeleme yemek kaşığı ince doğranmış maydanoz yaprağı

* 3 tepeleme yemek kaşığı ince doğranmış taze nane

Malzemeler:

* 12 küçük ya da 6 büyük boy enginar

* Limon suyu (büyükçe bir limonun yarısının suyu ya da daha fazlası)

* 1 (cup) su bardağı zeytinyağı


Hazırlanması:

* Enginarların bütün yapraklarını tek tek koparın Eğer sap kısmı narinse sert dış kabuklarını soyun ve 3 cm yüksekliğinde bırakın Eğer sertse sapını kesin Ortada kalan tüylü bölgeyi çay kaşığıyla kazıyarak iyice temizleyin

* Kararmaması için limonla ovalayın Keskin bir bıçakla enginarın kenarlarını düzgünce kesin ve limonlu su dolu kabın içine atın

* İçini hazırlarken limon haricindeki bütün malzemeyi karıştırın ve temizlenmiş enginarların içine sıkıştırarak koyun

* Bütün enginarların yanyana sığacağı genişçe bir tencereye, doldurulmuş enginarları oyuk kısmı alta gelecek şekilde yerleştirin Bu şekilde, içlerindeki malzeme pişerken dağılmaz

* Tenceredeki malzemenin üzerine zeytinyağını, limon suyunu ve bir miktar tuzu gezdirin

* Enginarların üçte birine gelecek kadar sıcak su ekleyin ve tencerenin ağzını kapatarak 30 dakika civarında kısık ateşte pişirin Bu süre enginarların ebadına ve tazeliğine göre değişebilir (ben 40 dakika pişirdim)

* Bıçağı enginara sapladığınızda kolayca kesiliyorsa pişmiş demektir İdeali, tenceredeki yağın kremalize olduğu halidir

* Soğuduktan sonra enginarları ters çevirip içindeki malzemeyi göstecek şekilde, dilimlenmiş limonla servis yapın

* Sapları duruyorsa piştiği şekilde de servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla