Konu
:
Zeytinyağlı İspanak Kökü
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyağlı İspanak Kökü
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyağlı İspanak Kökü
Tarifi - Nasıl Yapılır - Malzemeleri
2 kg
ıspanak
1 su bardağı zeytinyağı
2 adet orta boy domates
1/2 su bardağı pirinç
Yeterince tuz, karabiber
YAPILIŞI:
Ispanakların yapraklarını ayıklayıp, bir kenara ayınnız
Ayırdığınız bu yaprakları ayrı bir ıspanak yemeğinde kullanınız
Ayıkladığınız kökleri iyice yıkayınız
Kökleri keserken yaprakların çok dibinden kesmeyiniz
6-7 santim yaprak saplarını köklerin üzerinde bırakınız
Hazırladığınız ıspanak köklerini bir tencereye koyunuz
Yıkayıp ayıkladığınız yarım su bardağı pirinçli ıspanakların üzerine dökünüz
Domateslerin kabuğunu çıkarıp kuşbaşı doğrayıp ilave ediniz
Bir su bardağı zeytinyağının üzerine dökünüz
Bir tutam tuz ve karabiber serpip, bir su bardağı su ilave ediniz
Orta hararetli ateş üzerinde 30-40 dakika pişiriniz
Ispanaklar yumuşayınca ateşten indiriniz
Soğutup ikram ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul