Yalnız Mesajı Göster

Zeytinyağlı Semizotu -1

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Semizotu -1



Zeytinyağlı Semizotu Tarifi - Zeytinyağlı Semizotu Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Semizotu Malzemeleri



Malzemeler

1 kg semizotu

1/2 su bardağı zeytinyağı (125 ml)

2 adet kuru soğan

2 çay kaşığı pirinç

3 diş sarımsak

2 adet pancar

4 çay kaşığı şeker

Tuz


Yapılışı

Semizotunu ayıklayıp, yıkayın

2 adet pancarı, tuzlu suda haşlayın Haşlama suyuna 2 çay kaşığı şeker atın

Haşlanmış pancarların kabalarını soyun ve küp küp doğrayın

Soğan ve sarımsakları kıyın ve 1/4 su bardağı zeytinyağında, pembeleşinceye kadar kavurun Semizotu ve pirinci soğanlara ilave ederek, kısık ateşte, 15-20 dk pişirin Semizotlarının biraz diri kalmasına dikkat edin

Yemeğinizi ateşten almadan 2-3 dk önce küp kesilmiş pancarları da ilave edin Tuz ve 2 çay kaşığı şekerle lezzetlendirin Yemeğinizin altını söndürün ve geri kalan 1/4 su bardağı zeytinyağını yemeğin üzerinde gezdirin

Soğuk olarak, arzunuza göre, sarımsaklı veya sade yoğurtla servis yapın

Z

Alıntı Yaparak Cevapla