Konu
:
Zeytinyağlı Semizotu -1
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyağlı Semizotu -1
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyağlı Semizotu -1
Zeytinyağlı Semizotu Tarifi - Zeytinyağlı Semizotu Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Semizotu Malzemeleri
Malzemeler
1 kg semizotu
1/2 su bardağı zeytinyağı (125 ml)
2 adet kuru soğan
2 çay kaşığı pirinç
3 diş sarımsak
2 adet pancar
4 çay kaşığı şeker
Tuz
Yapılışı
Semizotunu ayıklayıp, yıkayın
2 adet pancarı, tuzlu suda haşlayın
Haşlama suyuna 2 çay kaşığı şeker atın
Haşlanmış pancarların kabalarını soyun ve küp küp doğrayın
Soğan ve sarımsakları kıyın ve 1/4 su bardağı zeytinyağında, pembeleşinceye kadar kavurun
Semizotu ve pirinci soğanlara ilave ederek, kısık ateşte, 15-20 dk pişirin
Semizotlarının biraz diri kalmasına dikkat edin
Yemeğinizi ateşten almadan 2-3 dk önce küp kesilmiş pancarları da ilave edin
Tuz ve 2 çay kaşığı şekerle lezzetlendirin
Yemeğinizin altını söndürün ve geri kalan 1/4 su bardağı zeytinyağını yemeğin üzerinde gezdirin
Soğuk olarak, arzunuza göre, sarımsaklı veya sade yoğurtla servis yapın
Z
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul