Konu
:
Zeytinyağlı Kabak 1
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyağlı Kabak 1
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyağlı Kabak 1
Zeytinyağlı Kabak Tarifi - Zeytinyağlı Kabak Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Kabak Malzemeleri
MALZEMESİ:
1250 gr
kabak
5
orta soğan
2 büyük domates
1 bardak zeytinyağı
9 diş sarımsak
1,6 tatlı kaşığı toz şeker
1 denîet maydanoz
2,5 bardak su
1/2 çorba kaşığı tuz
YAPILIŞI: Bir tencereye bir bardak zeytin-yağın üçte biri ile yarım ay şeklinde doğranmış soğanları koyarak 10 dakika kavurun
Sonra bunlaıp sarmısak, kıyılmış maydanoz ve kabuklanyla çekirdekleri çıkarılarak küçük küçük doğranmış domatesleri ve yarım çorba kaşığı tuzun yarısını ilâve edin
Tencereyi iyice karıştırıp ateşten indirin ve ılınmaya bırakın
Kabakların üzerlerini kazıyın, uzunluklarına dörde bölün ve çekirdekli kısımlarını atın, sonra ikişer parmak enliliğinde doğrayın ve içinde su bulunan ayrı bir tencereye atın
Kabakların suyunu dökün ve kalan kabakların üzerine yarım bardak su ile kalan zeytinyağının varışını ilâve ederek tencereyi ateşe oturtun
Araak bir sallayarak 10 dakika pişirin
Kabaklar yumuşayınca, ayrıca toz şeker, 2 bardak sıcak su ve kalan zeytinyağı ile ılınmakta olan diğer tenceredeki soğuk domatesleri kabak tenceresine aktarın
Tencerenin kapağını kapatın, ateşe oturtun ve bir saat hafif ateşte pişirin
Sonra tencereyi ateşten indirin, soğumaya bırakın
Yemek soğuyunca tabağa alın ve servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul