Konu
:
Zeytinyağlı Sultani Bezelye
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyağlı Sultani Bezelye
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyağlı Sultani Bezelye
Zeytinyağlı Sultani Bezelye Tarifi - Zeytinyağlı Sultani Bezelye Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Sultani Bezelye Malzemeleri
Zeytinyağlı Sultani Bezelye
6 kişilik Gerekli Malzemeler:
Kuru soğan (1 adet)
Taze soğan (2 adet)
Sultani bezelye (yarım kilogram)
Tuz (1 kahve kaşığı)
Toz şeker (1 yemek kaşığı)
Sızma zeytinyağı (6 yemek kaşığı)
Su (1 bardak)
Yıkadığınız yarım kilogram sultani bezelyeyi bir 1 tencereye dizerek koyun
Kabuğunu soyduğunuz 1 adet soğanı ikiye kesip ince ince dilimleyerek küçük küçük doğrayın ve bezelyelerin üzerine ilave edin
2 adet taze soğanı uzunlamasın çizerek küçük küçük doğrayın ve diğer soğanların üzerine ekleyin
Soğanların üzerine 1 kahve kaşığı tuz serpip 6 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 bardak suyu gezdirerek dökün
Üzerine 1 yemek kaşığı toz şeker serpin
Tencereyi ocağa alarak kapağını kapatın ve pişmeye bırakın
30 dakika sonra pişen zeytinyağlı bezelyeyi ocak-Otan alarak servise hazır hale getirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul