Konu
:
Zeytinyağlı Taze Barbunya
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyağlı Taze Barbunya
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyağlı Taze Barbunya
Zeytinyağlı Taze Barbunya Tarifi - Zeytinyağlı Taze Barbunya Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Taze Barbunya Malzemeleri
Malzemeler:
1 kg taze barbunya
2 adet kuru soğan
3 adet iri domates
3 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
3 adet kesme şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
1- 1 kilo barbunyayı ayıklayın ve üzerini 2 parmak geçecek kadar su ilave ederek 15 dakika haşlayın
Haşlanan barbunyanın suyunu süzerek ocaktan alın
2- Soğanları ve 3 diş sarımsakları yemeklik doğrayın
Tencereye yağı koyarak 2 dakika kadar soğan ve sarımsağı soteleyin
Yemeklik doğradığınız domatesleri soğanlara ekleyin, tuz ve şekeri ekleyerek 1-2 kez karıştırın
3- Son olarak barbunyayı ekleyin karıştırın, altı kısık ve kapağı kapalı olarak domates suyunu çekene kadar pişirin
4- Soğuk olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul