Yalnız Mesajı Göster

Zeytinyağlı Taze Barbunya

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Taze Barbunya



Zeytinyağlı Taze Barbunya Tarifi - Zeytinyağlı Taze Barbunya Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Taze Barbunya Malzemeleri


Malzemeler:


1 kg taze barbunya

2 adet kuru soğan

3 adet iri domates

3 diş sarımsak

1 çay bardağı zeytinyağı

3 adet kesme şeker

1 tatlı kaşığı tuz


Yapılışı:


1- 1 kilo barbunyayı ayıklayın ve üzerini 2 parmak geçecek kadar su ilave ederek 15 dakika haşlayın Haşlanan barbunyanın suyunu süzerek ocaktan alın

2- Soğanları ve 3 diş sarımsakları yemeklik doğrayın Tencereye yağı koyarak 2 dakika kadar soğan ve sarımsağı soteleyin Yemeklik doğradığınız domatesleri soğanlara ekleyin, tuz ve şekeri ekleyerek 1-2 kez karıştırın

3- Son olarak barbunyayı ekleyin karıştırın, altı kısık ve kapağı kapalı olarak domates suyunu çekene kadar pişirin

4- Soğuk olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla