Konu
:
Zeytinyağlı Mısırlı Barbunya
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyağlı Mısırlı Barbunya
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyağlı Mısırlı Barbunya
Zeytinyağlı Mısırlı Barbunya Tarifi - Zeytinyağlı Mısırlı Barbunya Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Mısırlı Barbunya Malzemeleri
Zeytinyağlı Mısırlı Barbunya
Gerekli malzeme:
1 kg barbunya
2 mısır
3 domates
3 soğan
3 sarımsak
2 sivribiber
1 kırmızı salçalık biber
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı tozşeker
2 su bardağı sıcak su
Birkaç dal frenkmaydanozu
Tuz
Karabiber
Barbunyayı ayıklayın
Mısırları tuzlu suda haşlayıp süzün
Mısır tanelerini keskin bir bıçakla koçanlarından özenle ayırın
Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın
Soğan ve sarımsakları soyup kıyın
Sivribiberleri temizleyip halka şeklinde doğrayın
Salçalık biberi temizleyip ince ince kesin
M Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğan ve sarımsağı yaklaşık 2-3 dakika kavurun
Domates, sivribiber ve salçalık biberi ekleyip kavurun
Barbunyayı ilave edip karıştırın
Sıcak su, limon suyu ve şekeri ekleyip kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin
Mısırı ilave edip 2-3 dakika daha pişirin
Tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın
Üzeri kapalı olarak soğumaya bırakın
Servis tabağına alıp frenkmaydanozu ile süsleyin
Servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul