Yalnız Mesajı Göster

Zeytinyağlı Mısırlı Barbunya

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Mısırlı Barbunya



Zeytinyağlı Mısırlı Barbunya Tarifi - Zeytinyağlı Mısırlı Barbunya Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Mısırlı Barbunya Malzemeleri


Zeytinyağlı Mısırlı Barbunya


Gerekli malzeme:

1 kg barbunya

2 mısır

3 domates

3 soğan

3 sarımsak

2 sivribiber

1 kırmızı salçalık biber

4 çorba kaşığı zeytinyağı

1 çorba kaşığı limon suyu

1 tatlı kaşığı tozşeker

2 su bardağı sıcak su

Birkaç dal frenkmaydanozu

Tuz

Karabiber


Barbunyayı ayıklayın Mısırları tuzlu suda haşlayıp süzün Mısır tanelerini keskin bir bıçakla koçanlarından özenle ayırın Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın Soğan ve sarımsakları soyup kıyın Sivribiberleri temizleyip halka şeklinde doğrayın Salçalık biberi temizleyip ince ince kesin M Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğan ve sarımsağı yaklaşık 2-3 dakika kavurun Domates, sivribiber ve salçalık biberi ekleyip kavurun Barbunyayı ilave edip karıştırın Sıcak su, limon suyu ve şekeri ekleyip kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin

Mısırı ilave edip 2-3 dakika daha pişirin Tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın Üzeri kapalı olarak soğumaya bırakın Servis tabağına alıp frenkmaydanozu ile süsleyin Servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla