Yalnız Mesajı Göster

Sebzeli Kuru Fasulye Pilaki

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sebzeli Kuru Fasulye Pilaki



Sebzeli Kuru Fasulye Pilaki Tarifi - Sebzeli Kuru Fasulye Pilaki Yapılışı - Sebzeli Kuru Fasulye Pilaki Nasıl Yapılır - Sebzeli Kuru Fasulye Pilaki Malzemeleri

Malzemeler :

Kuru fasulye 2 Su Bardağı

Komili sızma Zeytinyağı 1 Çay Bardağı

Havuç 1 Adet

Soğan 2 Adet

Bezelye ½ Su Bardağı

Pırasa 1 Adet

Patates 1 Adet

Sarımsak 3-4 Diş

Kuru kırmızıbiber1 Adet

Salça 1/2 Çorba Kaşığı

Maydanoz 1/2 Demet

Toz şeker 1 Çorba Kaşığı

Tuz-çekilmiş karabiber


YAPILIŞI:

1- Bir tencereye Komili Sızma zeytinyağını, ufak parçalara doğranmış soğanı, kıyılmış pırasaları, sarımsakları, kabukları kazınmış, dörde bölünüp 1 cm verev parçalara doğranmış havucu, kırmızı biberi koyup hafifçe öldürün

2- Sonra sulandırılmış salçayı koyup 1-2 kez de bununla karıştırın 5-6 bardak su koyup kaynatın Akşamdan ıslatılmış ve haşlanmış fasulyeleri, haşlanmış bezelyeleri, küçü küçük küpler halinde doğranmış patatesleri ilave edin Orta hararetli ateş üzerinde pişmeye bırakın

3- Fasulyeler yumuşayınca, tuzu, çekilmiş karabiberi ve şekeri koyun Suyu, fasulyelerin yüzeyine ininceye kadar pişirin

4- Servis tabağına boşaltıp, üzerine kıyılmış maydanoz serpin ve soğuk olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla