Konu
:
Zeytinyağlı Kereviz Sapı
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyağlı Kereviz Sapı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyağlı Kereviz Sapı
Zeytinyağlı Kereviz Sapı Tarifi - Zeytinyağlı Kereviz Sapı Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Kereviz Sapı Malzemeleri
Zeytinyağlı Kereviz Sapı
300 gr taze kereviz sapı
1 adet yeşil soğan
2 diş sarımsak
2 adet domates
1 adet kırmızı biber
1 bardak su
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı toz şeker
Taze kereviz saplarını yıkayıp, temizliyoruz
Hepsini 1 parmak boyunda kesip, tencereye düzgün bir şekilde diziyoruz
Kereviz yapraklarıyla üzerini kapatıyoruz
Domatesi ve sarımsağo ince ince doğrayıp tencereye ilave ediyoruz
Kırmızı biberleri halka halka kesip tencereye koyuyoruz
Tuzunu, şekerini, yağını koyup ateşe bırakıyoruz
Kaynamaya başlayınca ateşi iyice kısıp, tencerenin kapağını kaldırıp yemeğin üzerini bir tabakla kapatıyoruz
Yemeğin pişme süresi kereviz saplarının tazeliğine göre değişebilir
Yaklaşık süre 30-40 dk
arasındadır
Piştikten sonra ocağın altını kapatıp, bütün zeytinyağlılarda olduğu gibi soğumaya bırakıyoruz
Soğuduktan sonra servis tabağının içerisine alırken kereviz saplarını, kırmızı biber halkalarının içine geçirip öyle sunuyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul