Konu
:
Zeytinyağlı Patlıcan Silkmesi
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyağlı Patlıcan Silkmesi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyağlı Patlıcan Silkmesi
Zeytinyağlı Patlıcan Silkmesi Tarifi - Zeytinyağlı Patlıcan Silkmesi Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Patlıcan Silkmesi Malzemeleri
Zeytinyağlı Patlıcan Silkmesi
2 adet orta boy patlıcan
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
2 adet yeşil biber
3 adet domates
Yarım çay bardağı ayçicek yağı
1'er çay kaşığı tuz şeker
Yarım çay bardağı su
Patlıcanların bütün kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz
Acısını çıkarmak için tuz serpip yıkıyoruz
Diğer tarafta kuru soğanı ve sarımsağı doğruyoruz
Tenceremize çiçek yağı veya zeytinyağı koyuyoruz
Üzerine soğanı ve sarımsağı ilave ediyoruz, 2-3 dakika kavuruyoruz
Patlıcanları ve yeşil biberleri ilave ediyoruz
Hepsini 2-3 tur çeviriyoruz
Üzerine kabuğu soyulmuş domatesleri ilave ediyoruz
Tuzu ve şekerini koyuyoruz
Suyunu olabildiğince az kullanıyoruz
Suyu ne kadar az olursa lezzeti o kadar çok olur
Kapağını kapatıp kendi buharında ve öz suyunda pişmeye bırakıyoruz
Pişince soğutuyoruz, servise hazır hale getiriyoruz
İstenilirse üzerine dereotu serpiyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul