Konu
:
Zeytinyağlı İç Bakla
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyağlı İç Bakla
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyağlı İç Bakla
Zeytinyağlı İç Bakla Tarifi - Zeytinyağlı İç Bakla Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı İç Bakla Malzemeleri
Malzemeler:
500 gr taze iç bakla
1 adet orta boy soğan
2-3 diş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağ
1 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı su
tuz
3 adet küp şeker
Yapılışı:
1- Baklaları yıkayın ve süzün
Soğanınızı yemeklik doğrayın
Sarımsakları ince ince kıyın
2- Orta boy bir tencerede zeytinyağı, soğan ve sarımsakları biraz tuz katarak pembeleşene kadar kavurun
2- Pembeleşen soğanlara unu ekleyerek 1 dakika kadar kavurun
4- Tencereye baklaları ekleyin ve 2 dakika orta ateşte kavurun
Suyunu eklediğiniz baklaları kısık ateşte kapağı kapalı olarak 15-20 dakika pişirin
5- Pişen baklaların içine ince kıyılmış dereotu katarak karıştırın, oda sıcaklığına gelince servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul