Yalnız Mesajı Göster

Zeytinyağlı İç Bakla

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı İç Bakla



Zeytinyağlı İç Bakla Tarifi - Zeytinyağlı İç Bakla Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı İç Bakla Malzemeleri


Malzemeler:


500 gr taze iç bakla

1 adet orta boy soğan

2-3 diş sarımsak

Yarım çay bardağı zeytinyağ

1 yemek kaşığı un

1,5 su bardağı su

tuz

3 adet küp şeker


Yapılışı:


1- Baklaları yıkayın ve süzün Soğanınızı yemeklik doğrayın Sarımsakları ince ince kıyın

2- Orta boy bir tencerede zeytinyağı, soğan ve sarımsakları biraz tuz katarak pembeleşene kadar kavurun

2- Pembeleşen soğanlara unu ekleyerek 1 dakika kadar kavurun

4- Tencereye baklaları ekleyin ve 2 dakika orta ateşte kavurun Suyunu eklediğiniz baklaları kısık ateşte kapağı kapalı olarak 15-20 dakika pişirin

5- Pişen baklaların içine ince kıyılmış dereotu katarak karıştırın, oda sıcaklığına gelince servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla