Yalnız Mesajı Göster

Zeytinyağlı Bakla

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Bakla



Zeytinyağlı Bakla Tarifi - Zeytinyağlı Bakla Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Bakla Malzemeleri
MALZEMELER:

500 gram taze iç bakla,

1 soğan,

yarım çay kaşığı kabartma tozu,

4 tatlı kaşığı toz şeker,

2 çay kaşığı tuz,

5 yemek kaşığı zeytinyağı,

yarım demet dereotu



HAZIRLANIŞI:

İç baklaların kabuklarının üzerlerini keskin bir bıçakla derince çizin yıkayın, tencereye koyun, 2 bardak su ekleyin Soğanın kabuklarını soyun, yemeklik doğrayın bakla tenceresine atın Kabartma tozu, toz şeker, tuz ve 5 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip baklaları orta ateşte suyunu çekip yağıyla kalıncaya kadar pişirinBaklaları soğuyunca servis tabağına alın ve dereotu ile süsleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla