06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinyağlı Bakla
Zeytinyağlı Bakla Tarifi - Zeytinyağlı Bakla Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Bakla Malzemeleri
MALZEMELER:
500 gram taze iç bakla,
1 soğan,
yarım çay kaşığı kabartma tozu,
4 tatlı kaşığı toz şeker,
2 çay kaşığı tuz,
5 yemek kaşığı zeytinyağı,
yarım demet dereotu
HAZIRLANIŞI:
İç baklaların kabuklarının üzerlerini keskin bir bıçakla derince çizin yıkayın, tencereye koyun, 2 bardak su ekleyin Soğanın kabuklarını soyun, yemeklik doğrayın bakla tenceresine atın Kabartma tozu, toz şeker, tuz ve 5 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip baklaları orta ateşte suyunu çekip yağıyla kalıncaya kadar pişirin  Baklaları soğuyunca servis tabağına alın ve dereotu ile süsleyerek servis yapın  
|
|
|