Konu
:
Ayvalı Kereviz
Yalnız Mesajı Göster
Ayvalı Kereviz
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ayvalı Kereviz
Ayvalı Kereviz Tarifi - Ayvalı Kereviz Nasıl Yapılır - Ayvalı Kereviz Malzemeleri
AYVALI KEREVİZ
4 kişilik
2'şer adet ayva ve havuç
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 kg kereviz
5 adet karanfil
1 tatlı kaşığı un
2 adet kesme şeker
1 adet limonun suyu
1 çay bardağı zeytinyağı
tuz
Ayvaları yıkayıp, kabuğunu soymadan yuvarlak dilimler halinde kesin
Çekirdek yataklarını çıkarıp, tencerenin dibine dizin
Üzerine kibrit şeklinde doğranmış havuçları koyun
Yarım ay şeklinde doğranmış soğanı, sarımsakları, yuvarlak dilimlenmiş kerevizleri ve karanfilleri koyun
Bir kasede un, şeker, limon suyu ve zeytinyağının yarısını çırpın
Sebzelerin üzerine gezdirin
Kısık ateşte sebzeler yumuşayana dek pişirin
Soğuyunca servis tabağına ters çevirin
Kereviz yaprağı ile süsleyin
Kalan zeytinyağını da üzerine gezdirip, servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul