Konu
:
Zeytinyağlı Barbunya
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyağlı Barbunya
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyağlı Barbunya
Zeytinyağlı Barbunya Tarifi - Zeytinyağlı Barbunya Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Barbunya Malzemeleri
Zeytinyağlı Barbunya
deneyin
Malzemeler
1
5 s
b
barbunya (bir gece önceden ıslatılmış)
1 adet orta boy soğan
2 adet domates (kabuğu soyulup küçük doğranmış)
2 diş sarmısak (ince doğranmış)
1 y
k
salça
1 fincan zeytinyağı
1 t
k
şeker
1/2 c
k
tuz
1/2 dmt maydanoz (süslemek için)
Yapılışı
Zeytinyağını ve soğanı bir tencereye alıp soğanlar şeffaflaşıncaya kadar kavurun
Sarmısak ve domatesi ekleyip domates suyunu salıncaya kadar kavurmaya devam edin
Salçayı ekleyip kokusu çıkıncaya kadar kavurun, barbunyayı tencereye ekleyip bir kaç kere karıştırın
Barbunyaların üzerini biraz geçecek kadar su koyup şeker ve tuzu ekleyin
Düdüklü tencerenin basınç ayarını ikiye getirip yaklaşık 25 dk ya da barbunyalar yumuşayıncaya kadar pişirin
Soğuduktan sonra maydanozla süsleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul