Yalnız Mesajı Göster

Zeytinyağlı Barbunya

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Barbunya



Zeytinyağlı Barbunya Tarifi - Zeytinyağlı Barbunya Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Barbunya Malzemeleri

Zeytinyağlı Barbunya



deneyin

Malzemeler

15 sb barbunya (bir gece önceden ıslatılmış)

1 adet orta boy soğan

2 adet domates (kabuğu soyulup küçük doğranmış)

2 diş sarmısak (ince doğranmış)

1 yk salça

1 fincan zeytinyağı

1 tk şeker

1/2 ck tuz

1/2 dmt maydanoz (süslemek için)

Yapılışı

Zeytinyağını ve soğanı bir tencereye alıp soğanlar şeffaflaşıncaya kadar kavurun Sarmısak ve domatesi ekleyip domates suyunu salıncaya kadar kavurmaya devam edin

Salçayı ekleyip kokusu çıkıncaya kadar kavurun, barbunyayı tencereye ekleyip bir kaç kere karıştırın Barbunyaların üzerini biraz geçecek kadar su koyup şeker ve tuzu ekleyin

Düdüklü tencerenin basınç ayarını ikiye getirip yaklaşık 25 dk ya da barbunyalar yumuşayıncaya kadar pişirin Soğuduktan sonra maydanozla süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla