Yalnız Mesajı Göster

Zeytinyağlı Baklalı Kereviz

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Baklalı Kereviz



Zeytinyağlı Baklalı Kereviz Tarifi - Zeytinyağlı Baklalı Kereviz Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Baklalı Kereviz Malzemeleri


Zeytinyağlı Baklalı Kereviz


1 su bardağı kuru bakla

4 adet orta boy kereviz

1 adet iri soğan

2 diş sarımsak

Yarım su bardağı zeytinyağı

Tuz, şeker

Dereotu


Bakla akşamdan ıslatılır Bir tencerede zeytinyağında ince kıyılmış soğan ve sarımsak sarartılır Üzerine tuz, şeker ve bakla eklenir Sonra 1,5 su bardağı kadar su eklenir, tencerenin kapağı kapatılır Baklalar tamamen şeklini kaybedene kadar pişirilir Bu arada kerevizler soyulur, ortadan ikiye kesilir Hafifçe oyulduktan sonra tencereye dizilir Üzerine pişen baklalı iç paylaştırılır Kenardan 1 su bardağı kadar su bırakılır Kapaklı olarak 35-40 dakika pişirilir Üzerine kıyılmış dereotu serpilerek ılık olarak servise sunulur

Alıntı Yaparak Cevapla