Konu
:
Zeytinyağlı Baklalı Kereviz
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyağlı Baklalı Kereviz
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyağlı Baklalı Kereviz
Zeytinyağlı Baklalı Kereviz Tarifi - Zeytinyağlı Baklalı Kereviz Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Baklalı Kereviz Malzemeleri
Zeytinyağlı Baklalı Kereviz
1 su bardağı kuru bakla
4 adet orta boy kereviz
1 adet iri soğan
2 diş sarımsak
Yarım su bardağı zeytinyağı
Tuz, şeker
Dereotu
Bakla akşamdan ıslatılır
Bir tencerede zeytinyağında ince kıyılmış soğan ve sarımsak sarartılır
Üzerine tuz, şeker ve bakla eklenir
Sonra 1,5 su bardağı kadar su eklenir, tencerenin kapağı kapatılır
Baklalar tamamen şeklini kaybedene kadar pişirilir
Bu arada kerevizler soyulur, ortadan ikiye kesilir
Hafifçe oyulduktan sonra tencereye dizilir
Üzerine pişen baklalı iç paylaştırılır
Kenardan 1 su bardağı kadar su bırakılır
Kapaklı olarak 35-40 dakika pişirilir
Üzerine kıyılmış dereotu serpilerek ılık olarak servise sunulur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul