Yalnız Mesajı Göster

Zeytinyağlı Barbunya

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Barbunya



Zeytinyağlı Barbunya Tarifi - Zeytinyağlı Barbunya Yapılışı - Zeytinyağlı Barbunya Nasıl Yapılır

Malzemeler:


* 2 su bardağı kuru barbunya

* 1 çay bardağı sıvıyağ

* 1 adet havuç

* 2 adet kuru soğan (Orta boy)

* 3-4 diş sarımsak

* 1 adet kırmızı sivri biber (Kuru)

* 1 kaşık domates salçası

* 1 yemek kaşığı toz şeker

* Maydanoz

* Tuz



Yapılışı:


* Barbunya fasulyesini akşamdan ıslatıyoruz

* Bir tencereye sıvıyağı, yemeklik doğradığımız kuru soğanı, sarmısağı, kabuklarını soyduğumuz havuçları (küçük kare şeklinde) doğruyoruz, kırmızı biberi koyup hafifçe soteliyoruz

* Sonra bir kaşık salçayı koyup bir iki karıştırıyoruz

* Üzerine 5-6 bardak su koyup kaynatıyoruz

* Akşamdan ıslatılmış fasulyeleri yıkayıp tencereye ilave ediyoruz

* Orta hararetli ateş üzerinde fasulyeler yumuşayana kadar pişiriyoruz

* Fasulyeler yumuşayınca tuzunu koyuyoruz

* Yüze yüz suyu kalınca ateşten alıyoruz

* Servis tabağına boşaltıp üzerine kıyılmış maydanoz serpip, soğuk olarak servis yapıyoruz


NOT: Fasulyeleri haşlayarak pişirebiliriz O zaman suyunu az koyuyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla