Yalnız Mesajı Göster

Zeytinyağlı Patlıcan Bindallı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Patlıcan Bindallı



Zeytinyağlı Patlıcan Bindallı Tarifi - Zeytinyağlı Patlıcan Bindallı Yapılışı - Zeytinyağlı Nasıl Yapılır

Malzemeler

5 orta boy patlıcan (çekirdeksiz)

2 orta boy soğan

1 orta boy havuç (haşlanmış)

2 orta boy kırmızı salçalık biber

100 gr bezelye (haşlanmış)

2 orta boy domates

1/2 çorba kaşığı salça

1 su bardağı sıvı yağ (patlıcanları kızartmak için)

1/2 demet dereotu

1/2 çorba kaşığı şeker

8-10 diş sarımsak

Tuz

karabiber


Ön hazırlık olarak patlıcanları alacalı soyup karın kısmını bıçakla derince keserek tuzlu suda 1/2 saat bekletelim Patlıcanları yıkayıp kuruladıktan sonra kızdırılmış sıvı yağda ve çok harlı ateşte arkalı önlü kızartıp su dolu bir kabın içinde 5 dakika bekletelim Tavaya 5 çorba kaşığı sıvı yağı alalım Piyazlık doğranmış soğan ve sarımsakları pembeleştirelim Sonra ince şeritler halinde doğranmış kırmızı biberleri ilave edip 2-3 dakika daha kavurmaya devam edelim Haşladığımız bezelyeleri tencereye alalım Haşlanıp tavla zarı iriliğinde doğranmış havucu da ilave edelim Ve tavayı ateşten alalım Tuzu, karabiberi şekeri ve kıyılmış dereotunu ekleyerek karıştıralım Patlıcanların karınlarına sebzeli harcı dolduralım Salçayı 1-1,5 su bardağı su ile inceltip tencereye boşaltalım Yemeği kapaklı olarak ağır ateşte 20-25 dk pişirerek ateşten alıp soğutarak servis yapalım

Alıntı Yaparak Cevapla