Konu
:
Zeytinyağlı Patlıcan Bindallı
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyağlı Patlıcan Bindallı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyağlı Patlıcan Bindallı
Zeytinyağlı Patlıcan Bindallı Tarifi - Zeytinyağlı Patlıcan Bindallı Yapılışı - Zeytinyağlı Nasıl Yapılır
Malzemeler
5 orta boy patlıcan (çekirdeksiz)
2 orta boy soğan
1 orta boy havuç (haşlanmış)
2 orta boy kırmızı salçalık biber
100 gr
bezelye (haşlanmış)
2 orta boy domates
1/2 çorba kaşığı salça
1 su bardağı sıvı yağ (patlıcanları kızartmak için)
1/2 demet dereotu
1/2 çorba kaşığı şeker
8-10 diş sarımsak
Tuz
karabiber
Ön hazırlık olarak patlıcanları alacalı soyup karın kısmını bıçakla derince keserek tuzlu suda 1/2 saat bekletelim
Patlıcanları yıkayıp kuruladıktan sonra kızdırılmış sıvı yağda ve çok harlı ateşte arkalı önlü kızartıp su dolu bir kabın içinde 5 dakika bekletelim
Tavaya 5 çorba kaşığı sıvı yağı alalım
Piyazlık doğranmış soğan ve sarımsakları pembeleştirelim
Sonra ince şeritler halinde doğranmış kırmızı biberleri ilave edip 2-3 dakika daha kavurmaya devam edelim
Haşladığımız bezelyeleri tencereye alalım
Haşlanıp tavla zarı iriliğinde doğranmış havucu da ilave edelim
Ve tavayı ateşten alalım
Tuzu, karabiberi şekeri ve kıyılmış dereotunu ekleyerek karıştıralım
Patlıcanların karınlarına sebzeli harcı dolduralım
Salçayı 1-1,5 su bardağı su ile inceltip tencereye boşaltalım
Yemeği kapaklı olarak ağır ateşte 20-25 dk
pişirerek ateşten alıp soğutarak servis yapalım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul