Konu
:
Zeytinyağlı Kış Türlüsü
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyağlı Kış Türlüsü
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyağlı Kış Türlüsü
Zeytinyağlı Kış Türlüsü Tarifi - Zeytinyağlı Kış Türlüsü Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Kış Türlüsü Malzemeleri
Zeytinyağlı Kış Türlüsü Tarifi
2 orta boy patates
2 orta boy kereviz
2 orta boy havuç
500 g yer elmas
ı10-15 baş arpacık soğan
3 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağ
2 çay bardağı su
1 yemek kaşığı (silme) un
1/2 limon suyu
1 çay kaşığı tuz
Ayrıca kereviz ve yerelmasını bekletmek için limonlu su
Yapılışı : Arpacık soğanların kabuklarını soyun
Sarımsakları soyup ikiye bölün
Sebzeleri soyup çok küçültmeden küp küp doğrayın
Yer elması ve kerevizi kararmaması için limonlu suda bekletin
Düdüklü tencerenin içine zeytinyağ, arpacık soğan ve sarımsağı alıp hafif kavurun
Yıkayıp suyunu süzdüğünüz sebzeleri ekleyip 1-2 dakika daha kavurun
Yemeğe su, un, limon suyu ve tuzu ilave edip karıştırın, düdüklünün kapağını kapatın
Buhar çıkışı olduktan sonra 10 dakika daha pişirin
Yemeği tencerede soğutup servis tabağına alın
Afiyet olsun…
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul