Konu
:
Zeytinyağlı Bütün Fasulye
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyağlı Bütün Fasulye
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyağlı Bütün Fasulye
Zeytinyağlı Bütün Fasulye Tarifi - Zeytinyağlı Bütün FasulyeNasıl Yapılır - Zeytinyağlı Bütün Fasulye Malzemeleri
Zeytinyağlı Bütün Fasulye
1 kg taze fasulye
4 domates
2 soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
3 çay bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı şeker
Tuz
Fasulyelerimizi ayıklayıp,bolsuda yıkıyoruz
Domateslerimizin kabuklarını ayıklıyoruz
Bir yarım domatesi ortaya koymak için kabuklu bırakıyoruz
Soğanlarımızı biraz iri yemeklik, domateslerimizi küp doğruyoruz
Derin bir kapta,soğanla domatesi harmanlıyoruz
Yarım küre domatesi; yüksek olmayan çelik tenceremizin ortasına, bombe yeri alta gelecek şekilde 1-2 yerinden bıçakla delip yerleştiriyoruz
Etrafına bir sıra fasulyeler,bir sıra hazırladığımız domates soğan harcı olmak üzere yerleştiriyoruz
Şeker ve tuz ilavesinden sonra,bir çay bardağı zeytinyağının yarısını ve sıcak suyumuzu ekleyip,bir porselen tabağı tenceredeki fasulyelerin üstüne ters kapatıyoruz
Fasulyelerinizin pişme süresi ne kadar ise suyu çekinceye kadar orta hararette pişiriyoruz
Fasulyelerimize ateşten inmeye yakın yarım çay bardağı zeytinyağını ekliyoruz
20-30 dk tenceremizi soğuk suya oturtuyoruz
Üzerine servis tabağımızı kapatıp tenceremizi ters çeviriyoruz
Kabuklu domatesimizi kabuğunu bir çatal yardımıyla temizleyip,arzunuza göre soğuk veya ılık servis ediyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul